Akár rövid- akár hosszúszemű rizsről van szó, sokan félve kezdenek neki a főzésének, hiszen nem…
A csillagánizs Európában csak a 16. században terjedt el, ám Kínában már évezredek óta fontos eleme…
Ha szingapúri gasztronómia, akkor mindenkinek, aki járt már ott, a hawker center jut eszébe – ez…
Akár kínai, vietnámi, thai, maláj vagy koreai konyháról beszélünk, e konyhák alapja az ízek…
Malai Kofta – krémes élvezet … Ez a mogul (mongol eredetű indiai muszlim) étel leginkább az…
Bánh xèo és Banh khot … Ez egy ropogósra sütött sós palacsinta rizslisztből és kurkumaporból (ennek…
Egy család három generáció óta forralja és tölti fel újra ezt a finom, thai levest, ami állítólag…
A tofu tulajdonképpen a szójatejből kicsapódó fehérje, ami kezdetben túrószerű állagú, ezt a friss…
A tamarindusz termése egyszerre fűszer és gyógynövény, itthon főleg emésztést segítő hatása (nagy…