Legyen az idei ünnep színe a kék!
Fotó: Fotó: Unsplash

2023-09-13

Legyen az idei ünnep színe a kék!

A Kék Szív kitűző kampány ideje alatt a kijelölt MOL-töltőállomásokon és az Együtt az Autistákért Alapítvány webshopjában kék szív kitűzőket vásárolhatnak mindazok, akik támogatni kívánják az autistákért dolgozó Alapítványt, a kéksütiakció felhívás keretében pedig arra bíztatnak mindenkit, hogy süssön kék süteményt, majd Instagramon és Facebookon is posztolja az elkészített édességeket, és használja a #kéksüti #együttazautistákért hashtageket.

A MOL minden egyes feltöltött poszt után 500 forinttal támogatja az Együtt az Autistákért Alapítványt.
Sokszínű világ

A Kék Kampány érzékenyítő kisfilmekkel is kiegészül, melyben autizmusban érintett fiatalok egy kék téglafal előtt mesélnek arról, mennyire bonyolult és sokszínű a világ az ő szemszögükből, és hogyan tudjuk mindennapjaikat megkönnyíteni. A kisfilmben Rúzsa Magdi jószolgálati nagykövet is feltűnik, aki mindenkit arra buzdít, hogy a 13616-os adományvonal tárcsázásával támogassa az Alapítvány jelenlegi célkitűzését, az első Autista Mintaház – Diagnosztikai és Terápiás Centrum létrehozását, ahol autizmus spektrumzavarral élő gyerekek egyénre szabott fejlesztését, terápiáját tudják majd megtervezni a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet szakembereiből álló csapattal. A világjárvány teljesen felforgatta az ő életüket is, és a megváltozott helyzet számukra még nehezebben dolgozható fel, ezért most sokkal több odafigyelésre és segítségre van szükségük.

Hosszú távú segítség

Az autizmus spektrumállapot Magyarországon közel 160 000 embert érint. Ők másként érzékelik a világ behatásait, és emiatt gyakran adódnak nehézségeik a mindennapi életben: van, aki tanulási gondokkal küzd, mások mentálhigiénés problémákkal, és akad olyan is, akinél az autizmus teljesen másképp mutatkozik meg. Az Együtt az Autistákért Alapítvány missziója, hogy hosszú távú segítséget nyújtson az autisták számára, az ő munkájukat támogatva csatlakozott az idei kampányhoz a MOL.