Balatoni fagyitérkép: az év legjobbjait örömmel, a hekkfagyit fenntartással kóstoltuk Balatoni fagyitérkép: az év legjobbjait örömmel, a hekkfagyit fenntartással kóstoltuk
Fotó: Drive Magazin

2024-06-07

Balatoni fagyitérkép: az év legjobbjait örömmel, a hekkfagyit fenntartással kóstoltuk

11. alkalommal választották meg a Balaton Fagyiját: az aranyérmet idén a balatongyöröki Promenád Kávéház fügés-diós finomsága, a Balatoni mámor névre keresztelt fagylalt vihette haza. A versenyben közel két tucat fagyizó mérettette meg magát, a fődíj mellett pedig különdíjakat is kiosztottak. Mi is felkerestük a kitüntetett fagyizókat, és ha már ott voltunk, az ország első hekkfagyijába is belekóstoltunk.

A Balaton Fagyija 2024-es győztesét Balatongyörökön kell keresnünk. A Promenád Kávéház Balatoni mámorjához csupa helyi hozzávalót használtak fel, így például balatongyöröki fügét és – a ritkaságszámba menő – balatoni vörösbort.

A versenyben 13 cukrászda és fagylaltozó több mint 20 fagyija mérettette meg magát,

a helyezéseket egy hat tagú szakmai zsűri állapította meg. A nyertes Balatoni mámor viszont nem az egyetlen díjazott, a verseny még három különdíjas fagyival zárult:

  • a balatonfüredi Bagaméri Fagyizó egy Fűszeres nyári est fantázianévre hallgató sorbet-val;
  • a veszprémi Füge Fagyiudvar és Kávézó egy Pestós ricotta zamatos fügével elnevezésű fagyival;
  • a Balatonmáriafürdőn található Pingvin Fagyizó és Cukrászda pedig egy Csudijó Balaton névre keresztelt fagylalttal érdemelte ki a díjazást.
És ha már Balatonmáriafürdőn jártunk, átugrottunk megnézni Pálfi Attila idei meghökkentő kreációját is: a hekkfagyit.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!