7 praktikus Airbnb-tipp 7 praktikus Airbnb-tipp
Fotó: Fotó: Shutterstock

2023-02-20

7 praktikus Airbnb-tipp

Használd a szűrőbeállításokat!

Mindig az legyen az első lépés az Airbnb foglalásnál, hogy beállítod a keresési szűrőket. Az Airbnb lehetővé teszi, hogy széles skálában szörfözhess az ingatlanok között, hogy biztosan megtaláld azt a környéket, lakástípust, szolgáltatást, illetve árkategóriát, amire szükséged van. Beállíthatod a Superhost keresést is, ami csak azt a házigazdát dobja fel, aki kiváló értékelést kapott a korábbi foglalóktól.

A környék, a felszereltség és a szabályok ellenőrzése

Miután megtaláltad a legjobb helyszínt, mindig szánj időt a házigazda által biztosított összes információ átolvasására. Mindig ellenőrizd a rendelkezésre álló kényelmi eszközöket, hiszen lehet, hogy ott éppen nincs kikészített törölköző, Wifi-hálózat vagy főzési lehetőség, ami neked éppenséggel alapkövetelmény. Az is fontos, hogy milyen az éjszakai élet a környéken: mennyire zajos vagy csendes, meddig tartanak nyitva a boltok és az éttermek. Illetve érdemes áttekinteni a házigazda lemondási szabályzatát is arra az esetre, ha az utolsó pillanatban valami mégis közbejönne.

Az értékelések elolvasása

Megtaláltad az ideális helyet? Feltétlenül olvasd végig a korábbi vendégek véleményeit! Ha használtad a Superhost-szűrőt, biztosan sok hozzászólást találsz. Ha a sok dicséret mellett negatív tapasztalatok is vannak, lépj kapcsolatba a tulajdonossal, és kérdezz rá, hogy ezeket a problémákat sikerült-e azóta orvosolni. Az Airbnb-vélemények valóban a legjobb barátaid ezekben a helyzetekben.

Egy kis kedvezmény

Amennyiben egy hétig vagy annál tovább tartózkodsz az ingatlanban, ellenőrizd Airbnb foglalás közben, hogy napi költségeket számol, vagy kapsz-e valami kedvezményt. Hosszabb távú bérlés esetén több tulajdonos ad némi kedvezményt, vagy egy-két nap ingyenes tartózkodást. Nem látod a heti/havi árakat? Írj gyorsan a tulajnak, hogy kialkudj egy olyan árfolyamot, amely mindkettőtöknek megéri. A legtöbb házigazda örül ennek az egyezkedésnek, hiszen ez hosszabb távon biztosítja a bevételt, és ez nem is jelent neki több munkát, szervezést.

Fotó: Shutterstock

Közeli internet

Ha még a szálláson van is Wifi, mindenképp keress már most egy olyan helyet a közelben, ahol ez szintén biztosított. Bármikor megszakadhat az ingatlan internet szolgáltatása, és jó előre tudni, melyik étterem, kávézó biztosít ingyenes elérést.

Minden működik?

Amikor megérkezel a szállásra, kellő körültekintéssel járd végig, és ellenőrizd, hogy valóban az vár-e rád, amiért fizettél. Ellenőrizd, hogy minden zár működik-e az ajtókon, ablakokon és a bejáraton. Ha valami nem jól funkcionál, vagy veszélyesnek tűnik és a házigazdád nem elérhető, esetleg nem jutsz vele dűlőre, azonnal fordulj az Airbnb-hez. Jobb egy kis kellemetlenség, de biztonságban érezned magad, mint végig rettegni egy betöréstől vagy áramütéstől.

Vigyázz rá!

Ahogy te is elvárod, hogy a házigazda készséges és tisztességes legyen, úgy neked is ehhez kell tartani magad. Tarts tisztán az Airbnb-ingatlant, vigyázz a berendezésre, és ahogy kiléptél belőle, ne felejts el alapos értékelést írni róla a jövőbeni foglalóknak.

Szöveg: Sinkó Edit