Felejthetetlen élmény: Európa legjobb szervezett biciklis túrái Felejthetetlen élmény: Európa legjobb szervezett biciklis túrái
Salzburg, Ausztria
Fotó: Shutterstock

2024-07-08

Felejthetetlen élmény: Európa legjobb szervezett biciklis túrái

Európa legszebb tájai közül néhányat érdemes autó helyett biciklivel felfedezni, hiszen felejthetetlen élményben lehet részünk, ha a természethez közel, a szabad levegőn gyönyörködünk a kilátásban. Arról nem is beszélve, hogy egy családi vagy baráti biciklitúra pozitív hatással van nemcsak a szervezetünkre, de a mentális egészségünkre és persze az állóképességünkre is. Akár edzett, akár kezdő bicajos vagy, ha meguntad a belföldi túrákat, hoztunk egy listát Európa legjobb helyeiről, melyek kihagyhatatlan látványt nyújtanak két keréken. 

Alsó-Szilézia, Lengyelország
Image
Alsó-Szilézia, Lengyelország
Fotó: Shutterstock

Ha a kitaposott ösvények helyett szívesebben fedeznénk fel a járatlan környékeket,  akkor a Slow Cyclist által szervezett túrákat nekünk találták ki, ahol főként kisebb csoportokban tekerhetünk át Erdély, Alsó-Szilézia, és Örményország meseszép tájain. Az ötnapos túrán rengeteg erdőn, dombon, kialudt vulkánokon és gyönyörű kastélyokon haladhatunk végig. A régió bővelkedik a történelmi látványosságokban is, ugyanis a gótikus építészettől kezdve a neoklasszicista épületeken át, sokféle irányzattal találkozhatunk az út során.

A szervezett bicikltúrához további információt itt találsz.

Toszkána, Olaszország
Image
Toszkána, Olaszország
Fotó: Shutterstock

Az Adriai-ternger Cattolicai partjáról indulva számos látnivalót kínál a négy napos biciklitúra, melyet a Suportive Break nevű szervezet indít minden nyáron. Az útvonal tartalmaz jó néhány emelkedőt, például a Nove Colli dombot is, mielőtt Toszkána kavicsos útjaira, apróbb dombjaira és a gyönyörű borvidékjeire érkeznénk. A túra végül a toszkán tengerparton végződik, ahol biciklizés közben végig kísér minket a naplemente is, majd a jól megérdemelt pihenés közben a helyi ételekből falatozhatunk. A kirándulást tapasztalt túravezetők segítségével tehetjük meg, sőt még külön jármű viszi az összes csomagunkat is, így a látványban való gyönyörködésen kívül csak arra kell figyeljünk, hogy a biciklin maradjunk. 

A szervezett biciklitúrához további információt itt találsz.

Mount Ventoux, Franciaország
Image
Roussillon, Franciaország
Fotó: Shutterstock

A francia Ventoux-ra általában a legnehezebben megközelíthető hegyként hivatkoznak, ami megtalálható a Tour De France útvonalán. Lance Armstrong, Tom Simpson és még sok más legenda küzdötte fel magát a csúcsra, ennek ellenére nem kell aggódnunk, ugyanis a kitűnő túravezetők segítségével ma már bárki fel tud biciklizni a hegyre, mindössze némi erőnlétre és kitartásra van szükség. A három napos utazás során lehetőségünk van körülnézni Provence gyönyörű történelemben is gazdag régiójában is. A hegyre három szakaszban érdemes felmenni, így mindig van egy kis időnk pihenés mellett a tájra és a friss levegőre koncentrálni.

A szervezett bicikltúrához további információt itt találsz.

Lanzarote, Spanyolország
Image
Lanzarote, Spanyolország
Fotó: Shutterstock

Lanzarote rendkívül diverz természeti adottságokkal rendelkezik, így számos különböző látnivalóra bukkanhatunk a szigeten belül, tengerparttól kezdve vulkánokon át hegyekig. Az itt megtalálható szervezett túrán nehézségi fokozattól és időtartamtól függően többféle útvonal közül variálhatunk. Tekerhetünk az északon található, csodálatos kilátást biztosító nemzeti parkban található hegyekkel tarkított térségben, de választhatjuk La Graciosat, a szomszédos szigetet is, ami kristálytiszta vize mellett szintén bővelkedik természeti látnivalókkal.

A szervezett bicikltúrához további információt itt találsz.

Girona, Spanyolország
Image
Girona, Spanyolország
Fotó: Shutterstock

A katalán város mindössze száz kilométerre található Barcelonától, ahol egy túravezető szervezet segítségével megtapasztalhatjuk a kisváros legjobb részeit a biciklinkről. Egyéni és nagyobb csoportokban is indulhatunk felfedezni Girona térségét, Costa Bravát érintve. A fantasztikus olajfáktól kezdve a gyönyörű zöld vidéken át a friss levegőn biztos, hogy keresve sem találunk jobb európai célpontot a kétkerekűnkkel, mint Spanyolország. Dombokon, tavakon és tengerparton keresztül szinte minden típusú úton kipróbálhatjuk magunkat és az állóképességünket.

A szervezett bicikltúrához további információt itt találsz.

Salzburg, Ausztria
Image
Salzburg, Ausztria
Fotó: Shutterstock

Kihagyhatatlan helyszín Salzburg és környéke, ha szeretjük a A muzsika hangja című filmet, hiszen itt forgatták a Julie Andrews főszereplésével készült filmklasszikust. A csodálatos, tiszta vizű tavak és tájak mellett felejthetetlen élmény a biciklizés, pláne, hogy kijelölt bicikliúton közlekedhetünk, így a biztonságunk miatt sem kell aggódnunk. Számos lenyűgöző látnivalóval találkozhatunk a környéken, így bármikor leszállhatunk, hogy kicsit alaposabban is körbejárjuk a nyáron virágba boruló természetet. 

A szervezett bicikltúrához további információt itt találsz.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!