Svájc elérhető áron: az ország legolcsóbb városa Svájc elérhető áron: az ország legolcsóbb városa
Fotó: Davos, Svájc - Fotó: Shutterstock

2024-06-04

Svájc elérhető áron: az ország legolcsóbb városa

Bár az Alpok vonulatai között fekvő országról először a jólét és a magas árak juthatnak először az eszünkbe, még Svájcnak is létezik olyan szeglete, ahol viszonylag olcsón üdülhetünk. Bemutatjuk a megfizethető Davos városát, amely Svájc egyik gyöngyszeme!

A Svájcba való olcsó látogatás a megfelelő árú repülőjegy megtalálásával kezdődik. Zürichbe rengeteg járat közlekedik, amely az idei nyári időszakra már 60-70 ezer forinttól elérhető. Innen nagyjából 150 kilométerre fekszik Davos, ahová akár busszal vagy vonattal ugyancsak könnyedén eljuthatunk.

Ami a szállást illeti: a költséghatékonyság miatt ajánlott megfontolni egy hostelt, ahol már akár 25 ezer forint/éj áron szobához juthatunk.

Bár ez soknak tűnhet, de még jóval olcsóbb, mintha szállodába mennénk.

Ez is érdekelhet: Íme a lista: ezek jelenleg Európa legélhetőbb városai

Fotó: Unsplash/ Marvin Meyer

A The Travel szerint a csodaszép település és a bájos környékének bejárására napi 15-25 ezer forinttal érdemes terveznünk, amelybe beletartozik a napi étkezéseknek és a különböző programoknak a költségei.

Miért utazzunk Davosba azon kívül, hogy Svájc legolcsóbb városa?
A 11 ezer lakosú település egy csodálatos, 3000 méteres hegyekkel körbevett kis paradicsom, amely rengeteg felfedezésre váró hellyel és élménnyel vár minket.

Egyik ilyen a Davosi-tó, amely mind nappal, mind éjszaka elbűvölő látványt nyújt. Nem különben a botanikus kert, amely tökéletes nyári program egy napsütötte délutánon. Az ösvények mellett a Flüelapasson is tehetünk egy sétát: a festői szépségű út egyenes a csodás panorámával kecsegtető hágóra visz fel minket. A városban a több száz éves történelmi templomok szintén kihagyhatatlanok.

Itt is nézz körbe: 5 középkori úti cél Európában a történelem szerelmeseinek

Shutterstock

A télen síparadicsomként funkcionáló Davos kapcsán létezik még pár tipp, amelyeket nem árt tudnunk. A piknikezés bevett szokásnak számít, így bátran telepedjünk ki a szabadba egy pokróccal és egy táska elemózsiával. A csapvíz is különösen tiszta és finom, így érdemes azt fogyasztanunk.

A spórolás mellett azonban ne felejtsük el élvezni ott-tartózkodásunkat, hiszen bár így is magasabb költséggel kell számolnunk a magyar pénztárcához képest, biztosak lehetünk abban, hogy a környék atmoszférája mindenért kárpótol minket.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!