Még megkóstolhatod a TikTok kedvenceit a Kopaszi-öbölben

2025-08-21

Még megkóstolhatod a TikTok kedvenceit a Kopaszi-öbölben

A közösségi média mára a gasztronómia trendek egyik legfontosabb inspirációs forrásává vált. Olyan platformok, mint a TikTok, nem csupán új alapanyagokat és technikákat hoznak reflektorfénybe, de teljes fogásokat tesznek világszerte ismertté – sokszor szinte egyik napról a másikra. A felhasználók százmilliói főznek otthon virális recepteket, miközben a vendéglátóhelyek is egyre inkább reagálnak a digitális térben zajló gasztrotrendekre.

A Michelin-ajánlott Zazie Bistro&Bar új nyári fogásai pontosan ezt a jelenséget emelik be a tányérra – saját értelmezésben. A frissen kinevezett séf, Endrész-Nagy Tamás vezetésével a legnépszerűbb TikTok-fogások új, minőségi és kifinomult változatai születtek meg: ismerősek, mégis újak, játékosak, de komolyan vett szakmaisággal készültek– Zazie-módra és egész augusztusban elérhetőek lesznek.

Így jelenik meg például az étlapon a Green Goddess saláta, amely papadammal, diópesztóval és parajhabbal kapott friss, ropogós karaktert; vagy a Karfiol pizza, ahol az egészségtudatosság és a valódi ízélmény találkozik kolbászos pankómorzsával megbolondítva. Az egyik legnagyobb TikTok-klasszikus, a Sült fetás tészta is új értelmet nyer: a Zazie verziójában sült fetahab, balzsamos paradicsom és zöldfűszeres pesztó alkot harmonikus egységet. A Salmon rice bowl fűszeres lazaccal és srirachás majonézzel készül, míg az étkezést a habkönnyű, de ízgazdag Pisztáciás tiramisu koronázza meg.

Image

„Ezek a fogások nemcsak népszerűek, hanem inspirálóak is – mi pedig arra törekedtünk, hogy megőrizzük a karakterüket, de a Zazie filozófiájához hűen adjuk elő őket” – mondja a séf. „A TikTokon futótűzként terjedő receptek gyakran túlegyszerűsítettek vagy épp túlzóak, de van bennük valami ösztönösen vonzó – mi ezt az ötletmagot ragadtuk meg, és úgy alakítottuk, hogy egy bisztrókonyha keretein belül is értelmezhető, szerethető és ízig-vérig Zazie legyen” – teszi hozzá Endrész-Nagy Tamás.

Image

Az augusztusban elérhető közösségi média kedvenceket a legnépszerűbb TikTok influenszerek már élesben tesztelték is: Szikora Tamás, Takács Lázár, Hollósi Jázmin, Szécsi Debi, Dobai Aty, Mózes Bogi és Francesca White a Kopaszi-öböl partján merültek el az étterem kínálatában.  A Zazie koncepciója ugyanakkor továbbra is változatlan: közérthető, szerethető, mégis izgalmas konyhát kínálni – nem trendkövetésből, hanem tudatosan, a vendégek élményét szem előtt tartva.

Az új Tiktok trendre épülő fogások csupán augusztusban, egy hónapig érhetők majd el és egyszerre szólítják meg az online térben aktív fiatalabb generációt és a tartalom mögé is néző gasztronómiai érdeklődőket.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!