Utazz ízekkel! – A világ konyhái Utazz ízekkel! – A világ konyhái
Fotó: Fotó: Getty Images

2022-03-11

Utazz ízekkel! – A világ konyhái

Naomi Imatome-Yun – A nagy wok szakácskönyv

Hányszor rendeltél kínait az elmúlt egy évben? És hányszor bántad meg? Ebből a könyvből megtanulhatsz gyors, finom és egészséges fogásokat főzni. Csak néhány alapélelmiszert kell beszerezned (halszósz, szójaszósz, szezámolaj, rizsecet), és már indulhat is a wokos „tanfolyam"! A receptek mellett a wok kiválasztásának, beavatásának és ápolásának fortélyait is megtaláljuk, de képes útmutatókat is láthatunk a batyu, a tojás­tekercs és a vuntun hajtogatásához. Az ételek leírása mellett, érdekes történeteket is kapunk az olyan ételek eredetéről és amerikai újjászületéséről, mint a tojásleves és a szerencsesüti. (Alexandar Kiadó, 4500 Ft)

Fotó: Alexandra

Ferrandi – A konyhaművészet nagykönyve - A francia csúcsgasztronómia iskolája

A francia konyháról a legnagyobb tévhit és közhely, hogy nem lehet vele jól lakni. Ez nem igaz és inkább egy tévedésen alapszik, hiszen a franciák sok fogást esznek egymás után, amelyek valóban nem nagyok, azonban együtt kiadósak és változatosak. Arról nem is beszélve, hogy a francia gasztronómiában is vannak nehezebb ételek, gondoljunk csak ízletes, de igen csak zsíros sajtjaikra! A könyv 3 nehézségi fokban mutat be recepteket (1500 képen!), igazán jó, minőségi alapanyagokból, így a teljesen kezdőtől a profi szintig is eljuthatunk attól függően, milyen lelkesen ássuk bele magunkat a receptekbe, technikákba. (Alexandra, 24 900 Ft)

Fotó: Alexandra

Sabrina Ghayour – Az Ezeregy éjszaka ízei - Közel-keleti konyha mindenkinek

100 modern és könnyen elkészíthető étel a Földközi-tenger déli és keleti partvidékéről. A perzsa konyha egyszerűsége, színessége kicsit megcsavarva: az iráni származású brit szakács nemcsak bemutatja a Közel-Kelet klasszikus fogásait, hanem újrafogalmazza a recepteket és egyszerűen „tálalja". (Bookline, 6500 Ft)

Fotó: Bookline

Tóthné Libor Mária – Limara a nagyvilágban - 72 recepttel a Föld körül

Limara, a gasztroblogger visz el bennünket 29 országba, ahol a helyi finomságok történetét, hagyományait nemcsak elmeséli, de elárulja azt is, hogyan készíthetjük el magunknak otthon. Az ízekkel Buenos Aires, Stockholm, Prága vagy akár Tel Aviv utcáira utazunk, megtanulunk olyan indiai lepényeket sütni, amelyekkel pár percet kell csak bajlódni vagy olyan péksüteményeket ehetünk, amelyekért eddig repülőre kellett ülnünk. (Csipet Kiadó, 5500 Ft)

Fotó: Csipet kiadó

Jord Althuizen – Burgerek és BBQ-falatkák

Lassan itt a grillszezon és heteken belül megjelenik a Solar legújabb receptkönyve, amelyből rögtön inspirációkat is gyűjthetünk a szabadtéri sütögetéshez. A könyv a BBQ-világbajnok író, Althuizen összes trükkjét (akár a tűzrakáshoz is), fűszerezési, pácolási vagy sütési ötleteit is megtaláljuk. (Scolar Kiadó, 6775 Ft)

Fotó: Scolar Kiadó