A cicák után már a minimalacok is megjelentek a kávézókban A cicák után már a minimalacok is megjelentek a kávézókban
Fotó: Fotó: VCG / Getty

2024-02-01

A cicák után már a minimalacok is megjelentek a kávézókban

Az elmúlt évtizedben a kávézók világát nemcsak a különböző speciality kávék hódították meg, de egyre nagyobb népszerűségre tettek szert az olyan helyek, ahol italunkat macskák társaságában fogyaszthatjuk el. A Cat Cafék már világszerte elterjedtek, Japánban viszont ennek mintájára egy másmilyen projektbe is belefogtak: íme a kávézó, ahol cicák helyett mini malacok sétálgatnak a vendégek körül.

Olyan kávézóval, ami tele van macskákkal már Budapesten is találkozhattunk, Japánban viszont egyre több ehhez hasonló, állatok köré felhúzott kávézó üzemel.

Ezek között van, ahol baglyok, sünök vagy éppen kígyók társaságában fogyaszthatunk el egy-egy italt.

Velük azért jó esetben nem találkozunk kávézókban: 5 eszméletlenül furcsa állat, amiről biztosan nem hallottál még

Tokióban a legújabb helyen, a MiPig Caféban első hallásra szokatlan vendégek mosolyogtatják meg a vendégeket. A városban egyébként nem ez az egyetlen hely, amit törpemalacok töltenek fel, de 2019-es nyitásával ez számít a legelsőnek.

A törpemalacok különlegessége, hogy egész életükben nem nőnek nagyobbra, mint egy corgi kutya.

„Minden malacnak egyedi személyisége van: míg egyesek elég makacsak, addig egy-egy társuk például kifejezetten bújós”

– mondta az Euronewsnak Shiho Kitagawa, a MiPig egyik vezetője.

Itthon egy szarvas vacsorázott az emberek közelében: Megkóstolta a szarvas a díszsövényeket Sirokon – videó

Míg a legtöbb vendég számára vidáman telik az az időszak, amit ilyen helyeken töltenek el, addig egyesek szerint az állatos kávézók nem teljesen etikusak. Az állatvédő csoportok szerint nem kéne az állatokból ilyen módon pénzt csinálni, és felhívják a figyelmet arra is, hogy az apró kávézókban nem feltétlenül van elég mozgásterük.

Ugyanakkor a tokiói PEACE állatvédő szervezet vezetője szerint az már kevésbé problémás, ha a menhelyek kávézók létesítésével próbálnak gazdát találni az amúgy kóbor sorsra ítélt állatoknak.

Mindemellett az is biztos, hogy

„az állatok nagyban segítenek az embereknek, hiszen társaságuk kimutatottan csökkenti a stresszt, és összességében pozitív hatást gyakorol a mentális, valamint fizikai egészségünkre”

– olvashatók a fent említett cikkben Dr. Bruce Kornreich-nek, a New York-i Cornell Egyetem állatorvosi tanszékén tanító professzornak szavai.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!