Ingyenes programok Budapesten, ha kimozdulnál áprilisban Ingyenes programok Budapesten, ha kimozdulnál áprilisban
Fotó: Shutterstock

2024-04-18

Ingyenes programok Budapesten, ha kimozdulnál áprilisban

Berobbant a tavasz, nem csoda, hogy egyre többet mozdulnánk ki a lakásból. Szerencsére áprilisban is van miért: az emberek mellett a főváros is felébredt, így megannyi pezsgő programlehetőséggel találkozhatunk – ráadásul még fizetnünk sem kell értük.

Zenei szubkultúrák világa kiállítás – Turbina Kulturális Központ 

Józsefváros szívében, a Vajdahunyad utcában több mint két hétig a 90-es években indult techno és alter szubkultúra kerül a középpontba. A Turbina Kulturális Központ fotókiállításán koncerteken és fesztiválokon keresztül repülhetünk vissza a manapság egyre inkább felkapott korszakba. A kiállítás a Budapest Photo Festival közreműködésével jött létre.

Időpont: 2024. április 4. – április 19.

Részletek

Ha belevetnénk magunkat a koncertekbe: Ezekbe a városokba érdemes utazni, ha olcsón hallgatnál sok koncertet

Asian Street Food Festival – Botellón Terasz 

Április harmadik hétvégéjén távol-keleti utazásra invitálja vendégeit a Kazinczy utca jellegzetes vendéglátóhelye, a Botellón Terasz. A vendégek az éttermeknek köszönhetően Ázsia klasszikus utcai ételeibe kóstolhatnak bele, de lesz élőzenei koncert is. Az esemény jelmondata a „kontrasztok, textúrák, friss ízek, autentikus, klasszikus, egzotikus italok”, így a gasztrokalandorok biztosan nem fognak unatkozni.

Időpont: 2024. április 18. – 21.

Részletek

Társasjáték-feszivál – Virág Benedek ház

Ha szeretjük a társasjátékokat, és kíváncsiak vagyunk a magyar kiadók és tervezők kreatív világára, akkor látogassunk el Virág Benedek ház eseményére, ahol több mint 10 kis hazai kiadó mutatja be legjobb játékait. A rendezvény során megismerkedhetünk a magyar szcéna tervezőivel, kipróbálhatjuk, de meg is vásárolhatjuk a játékokat – ráadásul tombola és nyereményjáték is lesz!

Időpont: 2024. április 20.

Részletek

I bike Budapest – Népliget 

Április harmadik szombatján egy másik szuper esemény is készül, mégpedig a biciklizést népszerűsítő I bike Budapest felvonulás. A minden évben megrendezett esemény idén a Népligetből indul, majd a Ferenc körúton keresztül a Döbrentei térig vezet, Budáról pedig a Széchenyi Lánchídon térnek majd vissza a pesti oldalra. A menet a Városligetben ér majd véget.

Időpont: 2024. április 20.

Részletek

Ha külföldön is szívesen tekernénk: 6 tengerparti kerékpárút Európában, ha bringázva nyaralnál

Nemzetközi Jazznap – Városháza park

Április végén egy nagyszabású jazzkoncertnek lehetnek fültanúi azok, akik ellátogatnak a Deák Ferenc tér közelében található Városháza parkba. Az UNESCO 2011 novemberében döntött úgy, hogy minden évben egy napot dedikál a nemzetközi jazznek. Az ingyenes eseményen Gyémánt Bálint fog gitározni, Lakatos Mónika énekel majd, a zongora mögött Oláh Krisztián, a bőgőnél Orbán György, a dob mellett pedig Csízi László ül majd, akiknek játékát Mogyoró Kornél ritmushangszerei egészítik majd ki.

Időpont: 2024. április 30.

Részletek

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!