EB 2024: 4 program Kölnben, ha a magyarok első mérkőzése előtt még felfedeznéd a várost EB 2024: 4 program Kölnben, ha a magyarok első mérkőzése előtt még felfedeznéd a várost
Fotó: Köln, Németország – Fotó: Shutterstock

2024-05-11

EB 2024: 4 program Kölnben, ha a magyarok első mérkőzése előtt még felfedeznéd a várost

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságot idén Németországban bonyolítják le június 14. és július 14. között. A magyar csapat először június 15-én mérkőzik meg, az ellenfelük pedig Svájc lesz. A meccsnek a kölni Rhein Energie Stadion ad majd otthont – ennek örömére összegyűjtöttünk öt szuper programlehetőséget a leglelkesebb szurkolóknak, akik idén a helyszínről követik az eseményt.

1. Csokimúzeum 

Merüljünk bele a csokoládé ötezer éves történelmébe a helyi Csokimúzeumban, és ismerjük meg, hogyan is lett a dzsungelekben termő növényből a világ legnépszerűbb édessége. Az igazi élményért mindenképpen ruházzunk be egy kóstolóba, melynek keretében a csoki összes fázisát, illetve persze különböző típusú csokoládékat is megízlelhetjük.

Jó hír, hogy egy 30 perces kóstoló csupán 3 euróba kerül!
Claudius Therme 

Ha kicsit megpihennénk a szurkolás előtt, a Rajna partján található Claudius Therme termálfürdőben garantáltan ellazulhatunk. Kölnben persze több fürdő és spa is helyet kapott, de a Claudius impozáns komplexumában biztosan nem fogunk csalódni: a fürdőben fedett és szabadtéri részlegek is léteznek, mindemellett különböző szaunák, gőzkamrák, és persze medencék várják a látogatókat – a maximális élményért egy masszázsra is beruházhatunk. Az alap, két órára szóló belépő díja 16,5 euró, azaz nagyjából 6500 forint.

Erre a meccsre kilátogatnál? Japán legfurcsább fesztiválja, ahol bömbölő babákat versenyeztetnek

Surf Langenfeld 

Ha a termálfürdők helyett egy aktívabb, szabadtéri fürdőlehetőséghez lenne inkább kedvünk, akkor mindenképpen szálljunk vonatra – vagy autóba – azért, hogy kipróbáljuk a Kölntől északra található Surf Langenfeld szörfközpontját. A mesterséges tóra épített központban bárki próbára teheti magát, ha pedig a sok mozgástól megéheztünk volna, akkor a helyi étteremben megebédelhetünk – a sörökért pedig a beachbart érdemes megcélozni.

Amennyiben az olimpiára is kilátogatnánk: Így kerülheted ki a megduplázott árú tömegközlekedést Párizsban az olimpia alatt

Peter’s Brauhaus 

Ha már egy jó étkezésről és sörökről beszélünk, akkor a belváros közepén található Peter’s Brauhaust se hagyjuk ki, ahol igazi német ételek közül válogathatunk. A sörházba érdemes éhesen érkezni, ugyanis a vendéglátóhelyen igazi laktató ételeket kínálnak. A sörökből mindenképpen próbáljuk ki a kölni specialitást, a kölsch-t.

(Forrás: Time Out)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!