8 gyerekbarát május 1-jei program Budapesten és környékén, ahol garantált a móka 8 gyerekbarát május 1-jei program Budapesten és környékén, ahol garantált a móka
Fotó: Fotó: ckturistando / Unsplash

2024-04-23

8 gyerekbarát május 1-jei program Budapesten és környékén, ahol garantált a móka

Idén is programokban gazdag május 1-re lehet számítani Budapesten és környékén, amik az egész családnak szórakoztató élményekkel kecsegtetnek. Mutatunk pár programlehetőséget a fővárosban és annak közelében, amit a kisebbek és a nagyobbak is élvezni fognak!

Hello Európa! fesztivál 

Idén 20 éve, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, a kerek évforduló alkalmából pedig Budapest számos programmal készül. Az események a Városháza parktól a Károly körúton és a Szabadság hídon át egészen a Móricz Zsigmond körtérig kerülnek megrendezésre. A Városháza parkban többek között táncelőadás, gasztronómiai különlegességek, mesekoncert, körhinta, játszótér és arcfestés is lesz. A Szabadság hidat a majális idejére lezárják, a látogatókat pedig koncertekkel, jógával, utcacirkusszal és piknikezési lehetőséggel várják. A Fővám téren fényfestést láthatunk, a részletes programtervet ezen a linken tekinthetjük meg.

Időpont: 2024. május 1-5.

Ha már piknikezés: 10 piknikezőhely Budapesten, ahol gond nélkül leterítheted a pokrócod

Kertvárosi majális 

Koncertek, gyerekprogramok, kirakodóvásár, vidámpark, finom falatok, hűs italok, sok-sok zöld és piknik hangulat vár a XVI. kerület szívében, az Erzsébet-ligeti Majálison. A májusfa állítása délben kezdődik majd meg, az este pedig a Magna Cum Laude fél nyolckor kezdődő koncertjével zárul majd. A részletekről ezen a linken tájékozódhatunk.

Cím: 1165, Budapest, Hunyadvár utca 43/c.

Rákosmenti majális 

A 17. kerületben is egésznapos eseményekkel ünnepelhetjük meg a majálist. A programok között (gyermek)koncertek, mozgásbörze, buborékfoci, ladavasút, helikopter szimulátor, kézműves foglalkozások, arcfestés és persze gasztronómiai sátrak várják a látogatókat reggel 10 és este 8 óra között. A részletekről ezen a linken tudunk tájékozódni.

Cím: 1173, Budapest, Népkert

Majális a Bókay-kertben 

A 18. kerületi Bókay-kertbe is bátran ellátogathatunk május első napján, hiszen a szervezők két színpadnyi programmal, valamint kiegészítő eseményekkel is készültek. A kisszínpadon reggel 10 órakor kezdődik meg a májusfa állítás, majd Nyuszi Show, aerobik-műsor és koncertek is lesznek, míg a nagyszínpadon este a Quimby zárókoncertjébe hallgathatunk bele. Mindeközben gólyalábasok és mesefigurák fogják járni a parkot, ahol kézműves árusok kínálatából is válogathatunk. A részletek ezen a linken érhetők el.

Cím: Bókay-kert, 1181, Budapest, Szélmalom utca 33.

Ha inkább a szabadban töltenénk a szerdai napot: 5 kivételes természeti látnivaló Magyarországon egy tavaszi felfedezéshez

Százhalombatta Majális 

A százhalombattai Szent István téren májusfa állítás, koncertek, kézműves foglalkozások, vidámpark, vásár és még sok más meglepetés várja a látogatókat. A részletekről itt tudunk tájékozódni.

Cím: 2440, Százhalombatta, Szent István tér 5.

Váci Majális 

Vácon is vidám és tartalmas programokkal ünneplik meg május elsejét: lesz HaKunaMatata mesekoncert, dalkör, táncház, sportfoglalkozások, de arcfestés, bohóc és gasztronómiai sátrak is gondoskodnak a jó hangulatról. A részletekről itt olvashatunk bővebben.

Cím: Zenepavilon, 2600, Vác, József Attila sétány 1.

Alsónémedi Majális

Alsónémediben a megújult Nagygödörnél kerül megrendezésre a majális, mely reggel 10 órakor középkori lovagi játékokkal indul, majd táncbemutatótól, színjátszókörtől, és koncertektől lesz hangos a környék. A kicsik biztosan jól fognak szórakozni az ugrálóvárban és az akadálypályákon, a nagyobban pedig az esti Hooligans koncerten tombolhatnak. A rendezvényről ezen a linken tudunk többet olvasni.

Cím: 2351, Alsónémedi, Hunyadi utca – Haraszti utca kereszteződése.

Dunakeszi Majális

Dunakesziben se maradnak el a május elseji programok: a Katonadombon ingyenes programok, színpadi fellépők, helyi egyesületek bemutatói, kézműves foglalkozások, óriásbuborék, népi játékok, ládavasút és a vidámpark is várja majd az érdeklődőket. Az eseményről itt olvashatunk bővebben.

Cím: 2120, Dunakeszi, Katonadomb.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!