A Jazzpiknik idén is színes programmal vár Paloznakon
Fotó: Fotó: Facebook

2023-10-11

A Jazzpiknik idén is színes programmal vár Paloznakon

A 2023-as Jazzpikniket a legjobbak között jegyzett női funk-rock és soul basszusgitáros és énekesnő, Nik West nyitja augusztus 3-án. West olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Dave Stewart (Eurythmics) vagy Prince, akik elismerően nyilatkoztak a fiatal, extravagáns zenészről. Dave Stewart egyenesen „a női Lenny Kravitz”-ként emlegette. A nyitóesten egy visszatérő legenda, Rick Astley is színpadra lép. Alighanem mindenki emlékszik a Never Gonna Give You Up című slágerére és előadójára, akiért lányok (és anyák) milliói rajongtak. Augusztus 4-én az elektronikus zene úttörője, a Thievery Corporation lép színpadra, majd a pop-funk-jazz fusion alapú zenét játszó svéd trió, a Dirty Loops koncertjével folytatódik a program. Augusztus 5-én, szombaton a Jazzpikniken ad koncertet az acid jazz legfontosabb zenekara, az Incognito, majd a 80-as évek ünnepelt jazz-funk fúziós bandája, a Level 42 táncoltatja meg a közönséget.

Gyerek és kutya is fesztiválozhat
Magyar jazz

A 11. pikniken Paloznakon zenél a magyar dzsesszélet színe-java. A 2017-ben elhunyt Fábián Julinak emléket állító színpadon minden évben a hazai dzsessz jeles művészei lépnek fel, hogy a nemzetközi előadók mellett a magyar dzsessz élvonala is képviseltesse magát. Ezúttal – többek között – olyan művészekkel találkozhatunk, mint a Barabás Lőrinc Quartet, a Sena Dagadub, a Random Trip x 7s Presents Vibe Changers x Vavra Bence, a Vanavan vagy az ODD ID. További két kisebb színpadon a dzsessz és társműfajainak jeles képviselői varázsolják el a fesztiválozókat. Idén nyáron egy különleges produkció, a Superar is Paloznakra látogat. A formáció képzett zenészekkel biztosít ingyenes művészeti képzést és a kulturális életben való aktív részvételt hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok számára.

Támogatott programok

Az idei fesztivál az eddigi támogatások viszonzása jegyében kerül megrendezésre – a szervezők idén az extra látványműsor helyett a fesztivál bevételének egy részét minden eddiginél nagyobb mértékben alapítványok támogatására fordítják.