Bombajó beltéri programok Budapesten az esős napokra Bombajó beltéri programok Budapesten az esős napokra
Fotó: A kép csak illusztráció / Fotó: Shutterstock

2024-06-05

Bombajó beltéri programok Budapesten az esős napokra

Bár általában a júniusi hőmérséklet már kellemes, a hónap az egyik legesősebbnek számít. Szerencsére a fővárosban ettől sem kell tartanunk, hiszen Budapest rengeteg lehetőséget rejt magában. Adunk néhány ötletet azoknak, akik hirtelen nem tudnák, hogy hova látogassanak el az esős időben!

Fő a mozgás!

Mozogni szerencsére nem csak a környező kirándulóhelyeken vagy az edzőtermekben tudunk: Budapesten számos olyan helyszín létezik, ahol szórakozva sportolhatunk egy kicsit. A falmászás például egy ilyen opció: a Mammut bevásárlóközpontban található Gravity Boulderben felidézhetjük a gyermekkori fára mászás élményét, a bevállalós látogatók pedig egy Ninja warrior pályán is próbára tehetik magukat.

Ugyanilyen élvezetes lehet mindenki számára a Cyberjump óriási trambulinpályáin és akadálypályáin végigugrálni, A focirajongók számára igazán érdekes lehetőséget nyújt a Futballon: a harmadik kerületben található helyszínen beltéren, UV fényes környezetben próbálhatjuk ki buborékfocit, de íjászkodni, és UV-fényes kidobós játékra is van lehetőségünk.

A baráti társaságok számára felejthetetlen élmény lehet a paintballhoz hasonló lasertag, melyet több helyszínen, így például a LaserCityben vagy a Lézerharcnál is átélhetünk.

A föld alá is elbújhatunk az eső elől: Magyarország a föld alatt: 5 látványos belföldi barlangtúra

Művészeti élmények 

Budapestet persze számos érdekes múzeum díszíti, de ha a klasszikus kiállítások bejárása helyett valami más élményben szeretnénk részesülni, akkor sincs nehéz dolgunk. A Budapest Retro Élményközpontban például a szocialista időszak hétköznapjaiba nyerhetünk betekintést, míg az Illúziók Múzeuma próbára teszi a realitásérzékünket. Egy kis dorombolásért látogassunk el a Cat Museumba, ahol a játék mellett kiállításokat is megnézhetünk.

Érdekes múzeumokról is írtunk már: 5 egyedi múzeum Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Ha mi magunk is szívesen alkotnánk, akkor kiváló feszültséglevezető program a Fröcskölő, ahol a védőruha mögül vászonra, a falra és egymásra is szórhatjuk a festéket. Aki már régóta ki szerette volna próbálni a kerámiázást, az a YourArt kerámiastúdiójában megalkothatja saját kávéscsészéjét vagy tányérját, de az epoxi technikába is belevethetjük magunkat. Ha szívesen repülnénk át egy teljesen másik világba – és persze a játék sincs ellenünkre –, akkor a VR Élményparkot nekünk találták ki: a szabadulószobáktól kezdve a gamer jegyekig, többféle opcióból választhatunk.

A központba ugyan nem annyira, de a Sziklakórházba is ellátogathatunk: Titkos katonai bázis Budapest szívében: a Sziklaközpont eredete

Gasztronómia a javából 

Ha az esős időben úgy döntenénk, hogy inkább belülről melegítenénk fel magunkat, akkor sem kell szimplán egy éttermi vacsorával megelégednünk. Ahelyett, hogy egyszerűen beülnénk egy vendéglátóhelyre, a Budapest Makeryben a profik segítségével állíthatjuk össze saját vacsoránkat, amit később az éttermi részlegen természetesen el is fogyaszthatunk.

A Chefparade segítségével kitanulhatjuk Földünk különböző konyháinak rejtelmeit, a Gin Tasting Experiencen keresztül pedig a remek ginekbe és rumokba kóstolhatunk bele – de akár az egyik koktélkészítő workshopot is választhatjuk. Ha pedig egy magyar klasszikusról tanulnánk többet, akkor az Unicum Ház tárlatvezetése, illetve a kóstolója is jó választás. Egy romantikus élményért ellátogathatunk azon éttermek egyikébe, ahol élőzene mellett fogyaszthatjuk el a vacsoránkat.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!