Utazási nosztalgia – Nyomtassunk fotókat mobilról!
Fotó: Fotó: Unsplash

2023-09-11

Utazási nosztalgia – Nyomtassunk fotókat mobilról!

Ha a téli vakációból nagyon hiányzik a síelés, a rövid pár napos kiruccanások vagy egy hosszú, trópusi utazás, akkor jelen pillanatban, annyit tehetünk, hogy nosztalgiázunk. Megnézzük a kedvenc helyeinket képen vagy videón, végiggondoljuk, hova mennénk vissza szívesen vagy mit volt elég egyszer látni. Az emlékek közötti kutakodás pedig jó alkalom arra, hogy kinyomtassuk minden utazásról a kedvenc képeinket, következő lépésben pedig elkezdhetjük tervezni a 2021-es nyaralásunkat.

Ezúttal nem turisztikai célpontokat mutatunk, hanem mini, hordozható fotónyomtatókat, amelyekkel egy pillanat alatt elkészíthetjük az utazási albumunkat.
Fujifilm Instax Mini Link

A Fujifilm Instax okostelefonos nyomtatójával egy töltéssel 100 képet tudunk nyomtatni. Sőt nemcsak képet, hanem egy videó kiválasztott pillanatát is ki tudjuk nyomtatni vele 10 másodperc alatt. A 3-színes OLED fotónyomtató JPEG, PNG, HEIF formátumot tud kezelni. Pink, fehér és fekete színben kapható.

Fotó: Tripont

Xiaomi Mi Portable Photo Printer

A Xiaomi hordozható zsebnyomtatója Zink színtelen nyomtatási technológiával működik – ehhez egy festék alapú kristállyal borítják be a papírt. A mobilon szerkeszthetjük a képet a kívánt végeredményig, majd közvetlenül a telefonunkról nyomtathatjuk is! Elég 45 másodperc és máris kezünkben a választott fotó.

Fotó: Xiaomi

LG PD233 Pocket Bluetooth fotónyomtató

Szintén Zero Ink, azaz Zink nyomtatási technológiával, festékmentesen nyomtat az LG hordozható mininyomtatója. Az ultrakönnyű (kb. 20 dkg) és kompakt LG Pocket Photo fotónyomtató elfér egy zsebben vagy a tenyerünkben, tehát bárhova magunkkal vihetjük (jó társ lehet akár utazások közben is) és az ára is kedvező.

Fotó: LG

Kodak Smile hordozható fotónyomtató

A Kodak Smile applikációval nem csak a nyomtatást készíthetjük elő, de szerkeszthetjük, sőt animálhatjuk is a fotóinkat, és nyomtatható matricákat is helyezhetünk rá szerkesztés után. A több színben kapható mini nyomtató remek minőségben, Zink technológiával nyomtatja ki a kedvenc képeinket.

Fotó: Kodak

Canon SELPHY Square QX10 Termoszublimációs nyomtató

A több színben kapható nedvességálló mini Canon nyomtató a lehető legjobb minőséget hozza a zsebnyomtatók között. Csak a hőszublimációs nyomtatóra és egy applikációra van szükségünk ahhoz, hogy profi minőségben láthassuk fotópapíron a kedvenc képeinket, és mindehhez csak 43 másodperc szükséges. Az instantfotókhoz (Instax, Polaroid) képest ezek a képek sokkal ellenállóbbak az UV-sugárzással és a nedvességgel szemben.

Fotó: Canon

Polaroid Mint Mobilprinter

Az instantfotózás királya, a Polaroid is kidobott egy szuper zsebnyomtatót, ráadásul rengeteg szép, stílusos szín közül is választhatunk. A Zink technikával nyomtató kicsi szerkezetet Androidos és iOS-es mobilról is könnyű kezelni egy alkalmazás segítségével.

Fotó: Polaroid