Nosztalgiázz a Google régi fotóival!
Fotó: Fotó: Shutterstock

2023-09-12

Nosztalgiázz a Google régi fotóival!

Ha kíváncsi vagy, hogy nézett ki az a ház vagy utca10 évvel ezelőtt, amiben most laksz, akkor máris nyisd meg a Google Térképet!

Lépésről lépésre

  • Ha megnyitottad az applikációt (számítógépen és mobilon is működik az új funkció), akkor menj az utcanézetre (Street View)!
  • A bal felső sarokban, ahol meg van nevezve a cím, amire rákerestél, megjelenik egy óra ikon és egy dátum, amikor a kép készült!
  • Kattints rá az órára, és előugrik egy idővonal, ahol láthatod, mikori a legrégebbi kép a helyről, és a vonalon arra az időpontra csúsztathatod a gombot, ami érdekel!
  • Kattints rá a kiadott kicsi képre, hogy felnagyítsd, így a környéket is megnézheted abban az évben!
  • Ha nincs régi kép a helyről, akkor nem mutatja az órát a rendszer.
Városnézés másképp

Nyilván nem minden évben megy el ugyanott a Google Maps Street View autója, tehát lehet, hogy az eldugottabb helyeken nem lesz sok kép, de ha már belelendültél a játékba, akkor érdemes kifejezetten híres, turisztikai szempontból is fontos célpontokat lecsekkolni, mint a Parlament (Kossuth tér), ami igen nagy változáson esett át, vagy esetleg a Millenáris parkot is megnézheted, milyen volt régebben.

Vissza 2009-be!

És ha a hazai érdekes helyekkel megvagy, irány a világ! Böngészhetsz a világ bármely nagyvárosában: New York-ban, Párizsban vagy akár Szingapúrban is! Érdemes megnézni, hogyan változtak a metropoliszok az elmúlt 15 évben.