Mountain bike kánaán – 5 hely a hegyi kerékpározás szerelmeseinek
Fotó: Fotó: Shutterstock

2023-10-11

Mountain bike kánaán – 5 hely a hegyi kerékpározás szerelmeseinek

Egyesek szerint a hegyek azért vannak, hogy megmásszuk őket. Mások szerint viszont azért, hogy feltekerjünk rájuk, hogy aztán vad sebességgel leszáguldjunk a másik oldalon. Olyan helyeket szedtünk össze, ahol nemcsak sportolni, de utána pihenni is remekül lehet, sőt, akár még kulturális programokra is benevezhetünk.


Riva del Garda, Olaszország

Lenyűgöző panoráma? Kipipálva! Változatos útvonalak különböző nehézségi szinteken? Ez is! Ínycsiklandó olasz finomságok? Hát hogyne! A Riva del Garda a hegyi kerékpározók álomországa számos útvonallal az Adige folyó mentén és elképesztő kilátással a Garda-tóra.

Fotó: Shutterstock

Moab, USA

A sivatag talán sohasem volt ennyire vonzó... A poros, sziklás, homokos terep a Utah állambeli Moab városa körül elterülő sivatag rozsdás színében pompázik és rengeteg mountain bike útvonalat kínál. Itt minden bringás megtalálja a maga pályáját, bármilyen szinten űzze is a sportot, a legmerészebbeknek pedig ott a Slickrock útvonal – tele adrenalinnal és egyben felejthetetlen kilátással az alatta elterülő völgyre.

Fotó: Shutterstock

Winterberg, Németország

Ha gyors és egyben veszélyes lejtmenetekről van szó, a németországi Winterberg versenybe száll a kontinens bármely hegyikerekező-útvonalával – miközben egyedi élményeket kínál a szűk átjárókkal, vaskos gyökerekkel és mély árkokkal tarkított terep változatossága révén. A megerőltető kaptatók és lejtmenetek kihívás elé állítják a legképzettebb és legjobb formában lévő mountain bike-osokat is.

Fotó: Shutterstock

Whistler, Kanada

Telente az egyik legnépszerűbb sídesztináció, tavasszal azonban igazi hegyikerékpár-paradicsommá alakul át, a világ leghosszabb lejtmeneti szakaszaival. Ha ehhez hozzáadjuk a káprázatos táj nyújtotta látványos hátteret, könnyű megérteni, Whistler miért vált ennyire emblematikus hellyé a mountain bike szubkultúrában.

Fotó: Shutterstock

Laogang, Ausztria

A lista hozzánk legközelebb lévő helyszíne a Salzburg osztrák tartományban, Leogang körül található alpesi táj. Gyönyörű vidék, tökéletes a biciklizéshez, ám ami igazán vonzóvá teszi, az a BikePark Leogang, egy kerékpáros komplexum, amely minden szint számára kínál izgalmas pályákat és útvonalakat, és amelyik 2017-ben a Hegyikerékpáros Világbajnokság otthona volt.

Fotó: Shutterstock