Budapest 7. a kutyás városok listáján Budapest 7. a kutyás városok listáján
Fotó: Fotó: Shutterstock

2023-10-11

Budapest 7. a kutyás városok listáján


Van, aki szórakozóhelyek, koncertek, wellness szállodák, múzeumok vagy sportolási lehetőségek alapján választ úti célt magának. És vannak a kutyás utazók, akik szeretnek a négylábú kedvencükkel kalandos élményeket szerezni. A Protect My Paws nevű biztosítócég készített egy felmérést arról, melyek a leginkább állatbarát, illetve legtöbb kutyával élő városok a világon, ahova érdemes kutyával is utazni, hiszen azok a városok, ahol sok a kutya, valószínűleg élhetőbbek is kutyával.

Budapest kutyaszerető város

A biztosító társaság tudományos jelentések és kormányzati adatok alapján derítette ki, mely városokban él a legtöbb kutya népességarányosan, tehát csak a regisztrált chipes állatokat vették számításba. A legtöbb gazdás kutya Houstonban van a világon, ott 100 lakosra 52 kutya jut, tehát 1,2 millió eb él a városban. A lista második helyezettje a svájci Bern, ahol 100 főre 47,7 kutyus jut, a bronzérmes pedig Havanna, ahol 100 kubaira 40,6 eb jut.

Budapest 7. a listán, 100 fővárosira 22, 8 kutya jut.

Nehéz meghatározni, hogy mitől érzi úgy több városlakó, hogy szeretne kutyát tartani, de biztosan számít, hogy legyen hol sétáltatni, legyen elég állatorvos, jó orvosi ellátás, ami megfizethető, a tömegközlekedésen lehessen gond nélkül közlekedni a kutyusokkal, vagy akár az is lehet szempont, hogy sok üzletbe, étterembe be lehessen menni négylábúval. Budapest jó úton halad, hogy ne csak „sok kutyás", hanem kutyabarát város is legyen, közelítve az amerikai városokhoz, melyek a felmérés szerint a leginkább állatbarátok a világon.

A top 10 legtöbb kutyát számláló város a világon:

  1. Houston, USA
  2. Bern, Svájc
  3. Havana, Kuba
  4. San Diego, USA
  5. San Francisco, USA
  6. Sucre, Bolívia
  7. Budapest
  8. Chicago, USA
  9. Denver, USA
  10. Philadelphia, USA
Ha te is szeretsz kutyával sétálni, kirándulni, fogadd meg tippjeinket téli kutyasétáltatáshoz és nézd meg a legjobb kutyás kirándulóhelyeket Magyarországon!
Forrás: Protect My Paws

Fotó: Shutterstock