Úgy beindult a hóesés, hogy több síközpont már most kinyitott
Fotó: Shutterstock

2023-11-16

Úgy beindult a hóesés, hogy több síközpont már most kinyitott

Korábban kezdődhet a síszezon Európa egyes terepein, mivel november első felében több helyen egy méternél is több hó esett. Az igencsak meleg október után úgy tűnik, a novemberre már rákacsintott a tél, a becslések szerint pedig a hóesés a következő hetekben is kitart majd.

A Ski Solutions utazási vállalat szerint több alpesi területen – köztük a népszerű Chamonix és Saint Anton térségében – is további 50 centiméter hóra számíthatnak a látogatók.

„Az Alpok vonulatai fölött az elmúlt hetekben viharok vonultak át, a felső területeket pedig több helyszínen is egy méternyi hó fedi. Ez szilárd alapot biztosít az előttünk álló télnek, és mivel az előrejelzések szerint sok hó várható, ígéretesen síszezonnak nézünk elébe” – idézi Ian McIlrath ügyvezető igazgatót az Euronews.

Amennyiben a téli sportokat nem neked találták ki: 4 alternatív téli úti cél, ha a síelés nem a te műfajod

Mikor nyitnak a központok?

A jó hír hallatára több síközpont is előrébb hozta a nyitási dátumot. Ausztriában például a Kitzbühel és a Sölden is két héttel korábban nyitotta meg kaput, Svájcban pedig már kilenc síterep – például a Davos, a Zermatt és a Verbier – is várja a látogatókat.

Az olasz síterepek számára is jól indult a szezon, az egyméteres hónap köszönhetően a Madonna di Campiglio például egy héttel korábbra, november 18-ra hozta előre a nyitónapot.

Franciaországban ugyan még egyelőre zárva tartanak a síparadicsomok, az olyan nagy pályák, mint a Tignes és a Val Thorens is november 18-as nyitási dátumot ígértek.

Ha idén mégse az Alpok síparadicsomait választanánk: 5 alternatív síterep Európában, ha már unod az Alpok pályáit

A hómennyiség gyakorlatilag egy mentőövként érkezett a síközpontok számára, akik a klímaváltozás miatt szorult helyzetbe kerültek.

Néhány alacsonyabban fekvő pályarendszer már a hóhiány miatt feladta a küzdelmet, sokan inkább teljesen újramárkázták magukat, erről részletesen itt írtunk.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!