A Feröer-szigeteken nyílt meg a legzöldebb Hilton
Fotó: Fotó: Getty Images

2023-09-13

A Feröer-szigeteken nyílt meg a legzöldebb Hilton

A Dániához tartozó Feröer-szigetek az Atlanti-óceán északi részén fekvő, 18 szigetből álló szigetcsoport, amely páratlan természeti szépséggel, gazdag kulturális- és sportélettel vár bennünket, ráadásul egyre fontosabb gasztronómiai központtá is válik Észak-Európában.

A szigetek természeti csodái, gazdag élővilága, változatos domborzata és szebbnél szebb sziklás partjai egyre több turistát vonzanak – ezt a Hilton szállodalánc is felismerte és le is csapott egy remek tengerparti birtokra. Az adottságok láttán nem is próbálkoztak a városi luxussal, a giccsel, a glamúrral, az építészek eleve úgy tervezték a hatalmas, 130 szobás épületet, hogy passzoljon a környezetbe, sőt a fenntartható, felelős turizmust is szem előtt tartották az építéskor. És ez nem csak a dizájnban merül ki: a hotel tetejét pázsittal terítették le, ezzel is utalva a sziget Saksun nevű, 1400-as években alapított hegyi településére, amelynek épületeit fű fedi. Streymoy sziget – ahol a szálloda és Saksun is található – egyébként 1600 méter magas sziklájáról ismert.

Zöld szálloda

A szálloda fűtési rendszere megújuló energiával működik, a helyi víz- és szélerőműből származó energiát használják fel, sőt az ottani lazachalászat és halfeldolgozás után maradt hulladékot is energiává varázsolják. A hotelben csak helyi zöldséget, húst és halat szolgálnak fel, ezzel segítik a szigetek gazdaságát is, és nem hozatják feleslegesen az árut messziről, feleslegesen növelve az ökológiai lábnyomukat. Ez az első, nemzetközi szállodalánchoz tartozó hotel a Feröer-szigeteken, így ezt az egyeduralmat ki is akarják használni. Kényeztető wellnessrészleget, exkluzív bárokat, éttermeket és kávézókat kínálnak a turistáknak.

A Hotel Garden Inn képekben:

Fotó: Facebook

Fotó: Hilton

Fotó: Hilton

Fotó: Hilton

Fotó: Hilton

Mit lehet a szigeten csinálni?

A középkor óta lakott, vulkáni eredetű sziget egyedi domborzata és partjai megérnek több egynapos kirándulást is, ráadásul rengeteg outdoor sportra van itt lehetőség. A Hilton Garden Inntől öt percre található a gyönyörű Svartafoss-vízesés és a Nemzeti Múzeum (Føroya Fornminnissavn), dee ahogy előbb említettük a szállodához tartozik a szigetek első wellnessközpontja is szaunával, szabadtéri pezsgőfürdővel és nonstop nyitva tartó fitneszközponttal. Tehát akár pár napot, akár 2 hetet maradunk ezen helyen, nem fogunk unatkozni.

Ilyen csodák várnak ránk a Feröer-szigeteken:

Fotó: 123rf

Fotó: 123rf

Fotó: Getty Images

Fotó: 123rf

Fotó: Unsplash

Fotó: Instagram

Fotó: 123rf

Fotó: 123rf

Fotó: 123rf

Fotó: 123rf