Videóra vették, ahogy az American Airlines munkatársai kerekesszékeket dobálnak
Fotó: Shutterstock

2023-11-28

Videóra vették, ahogy az American Airlines munkatársai kerekesszékeket dobálnak

Míg a keményfedelű bőröndök kevesebb sérüléssel megúszhatják azt, ha pakolás közben nekiütődnek valaminek, addig a kerekesszékek esetében ez nem így van. Pláne ha a repülőtér munkatársai még külön nehezítik is a körülményeket.

Nagy port kavart egy TikTokon közzétett videó, melyben az látható, hogy a poggyászkezelő személyzet finoman szólva sem bánik kesztyűs kézzel a kerekesszékekkel.

A videó feltöltője szerint az incidensre a Miami Nemzetközi Repülőtéren került sor, ahol az American Airlines egyik gépére pakolták fel a bőröndöket, és persze a kerekesszékeket.

@haez93 Dang, after i saw them do this and laugh with the first two wheelchairs i had to get it on film. That is not what id call “handling with care” for someones mobility device…. #AmericanAirlines #handlewithcare #mobilitydevice #wheelchair ♬ Oh No - Kreepa

„Miután láttam, hogy nevetés mellett hogyan dobálják fel az első két kerekesszéket a dolgozók, úgy éreztem, videóra kell vennem a folyamatot” – áll @haez93 TikTok-felhasználó bejegyzésében.

Olvastál már erről? Fogamzásgátló, várandósság? Erre érdemes figyelniük a nőknek a repülőn

A videóra természetesen rengeteg komment érkezett. A kommentelők közül sokan a kerekesszékek árait emelték ki.

„Ezek az eszközök gyakran több mint 3 ezer dollárba (körülbelül egymillió forintba - a szerk.) is kerülhetnek, és nem olyan egyszerű pótolni őket. Ráadásul a biztosítás általában csak egyetlen kerekesszék árát fedezi ötéves időintervallumon belül”

– írta az egyik felhasználó.

Az USAFacts kimutatásából egyébként az látható, hogy minden légitársaság esetében van egy ráta, mely azt mutatja, hogy egy-egy cég mekkora arányban teszi tönkre a kerekesszékeket.

Míg a szóban forgó American Airlines esetében ez 1,6 százalékon áll, addig a legrosszabbul teljesítő Spiritnél ez az érték 6,3 százalék.

A pilóták szerint erre érdemes figyelnünk: Az 5 másodperces biztonsági trükk, ami a pilóták szerint életet menthet

Az American Airlines elnézést kért az esetért, valamint a Thrillistnek elmondta, mindenképpen felülvizsgálják az esetet. Továbbá igyekeznek különböző tréningeken oktatni a munkatársakat a bőröndök, csomagok megfelelő kezeléséről.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!