Válogass 2022 legmenőbb butikhoteljei közül!
Fotó: Fotó: Mahali Mzuri

2023-10-11

Válogass 2022 legmenőbb butikhoteljei közül!

A butikhotelekre jellemző, hogy sohasem giganagy, 100 szobás szállások, inkább kisebb szálláshelyek, ahol különleges figyelmet fordítanak minden egyes vendégre, na és persze a stílusos enteriőrre, az egyedi megoldásokra, vagyis arra, hogy a hotel valamiben több, extrább legyen, mint a környék többi szállodája. Sok butikhotelban van személyre szabott szolgáltatás, programok, kényelmi funkciók, amelyektől a turisták azt érzik, sokkal többet kaptak, mint egy kényelmes ágy és egy finom reggeli a teraszon. Lássuk, melyek most a legmenőbb butikhotelek a világon!

Mahali Mzuri, Kenya

A Mahali Mzuri szuahéli nyelven azt jelenti gyönyörű hely, és ez nem véletlen, hiszen a bungalók ténylek fantasztikus helyre épültek egy domboldalra, ahonnan messzire el lehet látni a völgyben, ahol a folyóparton a vadon élő állatok bóklásznak, isznak, vonulnak. A szafari a teraszunk előtt zajlik éjjel-nappal, mindezt pedig teljes kényelemben élvezhetjük, luxuskörülmények között. A Travel + Leisure magazin World's Best Awards első díját ez a szállás nyerte el tavaly. A kenyai álomnyaralás részeként 12 bungaló közül választhatunk, vannak wellness szolgáltatások és természetesen medence is. A szálloda az Olare Motorogi természetvédelmi területen van.

Fotó: Mahali Mzuri

Nobu Ryokan Malibu, Kalifornia

A Nobu hotellánc tulajdonosa ugyanaz a Nobu Matsuhisa séf, aki az étteremlánc névadója és tulajdonosa is. A Nobu szállodák mindenhol a világon ugyanazt a japán elvonulásélményt nyújtják, amely sokkal több, mint pihenés egy szállodában, egy szép helyen. Az óceánparti szálloda mind a 16 szobája ugyanazt a zen-nyugalmat árasztja: mindegyik szoba fából készült káddal, tetőablakkal, valamint kandallóval és terasszal rendelkezik. A szállodában természetesen a Nobu séfjei főznek és a szálloda vendégei a malibui Carbon Beachen strandolhatnak, vagy relaxálhatnak a hotel saját spájában.

Fotó: Nobu Ryokan Malibu

The Roundtree, Amagansett, New York

Aki kedveli New York City nagyvilági nyüzsgését, de szeretne elvonulni a nyugalom szigetére, nem túl messze a Nagy Almától, többnyire ezt Long Islanden vagy East Hamptonban teszi. Utóbbiban van a The Roundtree butikhotel, amelyben kis kúriákat (cottage) vagy hotelszobákat, esetleg lakosztályokat is bérelhetünk. A fényűzően, de funkcionálisan felújított és berendezett nyaralókhoz jár kölcsön bicikli és strandfelszerelés is. A 15 stílusos szálláshely vendégei részt vehetnek főzőtanfolyamokon, borkóstoláson és művészeti előadásokon is.

Fotó: The Roundtree

Gibb's Farm, Karatu, Tanzánia

Lehet egy tanzániai farm luxusszállás? Hogyne! Az 1929-ben épült parasztházat és az azt körülvevő gazdaságot felújították és elképesztően gazdag, sűrű kerttel ültették be. A hotel ma is farmként működik, lehet állatokat simogatni és az ott termesztett bióalapanyagokból főznek nekünk, de ha luxusra vágyunk, akkor csobbanhatunk egyet a kristálytiszta vizű medencében. A szafariház a Ngorongoro-kráter lejtőin található, tehát pont rálátunk a Ngorongorón átvonuló állatokra. A természetszerető vendégeket 17, gondosan kialakított szálláshely, 2 teljes ház és a hatalmas kert várja, amelyben füvészkert, rózsakert, kaktuszok, veteményes kapott helyet.

Fotó: Gibb's Farm

Casa Chameleon, Mal País, Costa Rica

Ebben a csak felnőtteknek szánt földi paradicsomban 10 villa található, amelyek mind Mal País, valamint Santa Teresa kedvelt szörfös strandjaira néznek. A dzsungel szélébe beleépített szálláshelyen testkezeléseket, fitneszórákat és finom Costa Rica-i ételeket is kérhetünk, természetesen all inclusive ellátással is. Aktív pihenésre vágyóknak tökéletes szállás!

Fotó: Facebook/ Casa Chameleon