Szigorú, több órás vízkorlátozást vezetnek be a népszerű spanyol üdülőhelyen Szigorú, több órás vízkorlátozást vezetnek be a népszerű spanyol üdülőhelyen
Banyalbufar, Spanyolország
Fotó: Shutterstock

2024-07-06

Szigorú, több órás vízkorlátozást vezetnek be a népszerű spanyol üdülőhelyen

Mallorca súlyosan szigorítja nemcsak a régióban nyaralók, de a helyi lakosok vízhasználatát is, mivel ezzel szeretnék elkerülni egy esetleges extrém szárazság és vízhiány okozta vészhelyzet kialakulását a főszezon előtt.  

Korábban már írtunk arról, hogy az aszály sújtotta Katalónia azt fontolgatja, hogy vízkorlátozást vezet be a régió legszárazabb részein a turisták számára, ám most a mallorcai Banyalbufar és környéke meg is lépte az intézkedést:  a tervek szerint a lakóépületekben is korlátozzák a csapvizet, hogy ezzel csökkentsék a vízfogyasztás mértékét a nyári hónapokban, pláne hogy a szokásosnál is kevesebb volt a csapadék az elmúlt időszakban.  

Image
Banyalbufar, Spanyolország
Fotó: Shutterstock

A víz kapcsán kialakult krízishelyzetben, éppen fel tudtuk tölteni a régió víztartályait, de ezek nem tudják továbbra is kielégíteni a nyári hónapok során a vízhasználat iránti megnövekedett igényeinket.

idézi az Independent Joan Vivest, a település alpolgármesterét. A helyi önkormányzat szerint a víztartályok bérlése pénzügyi okok miatt nem kivitelezhető. A szigorítás július 15-től lép életbe, ami azt jelenti, hogy délelőtt tizenegy és délután négy óra között nem folyik majd víz a csapokból. 

Image
Banyalbufar, Spanyolország
Fotó: Shutterstock

A szabályozás alapján ivóvízzel tilos lesz autót és teraszt mosni, úszómedencét feltölteni és növényeket öntözni is. A megadott idősávon kívül, a nap további részében a háztartásokban lévő vízcsapok akadálytalanul működnek majd. A napi vízfogyasztás személyenként nem haladhatja meg a 75 litert a környéken, ahol különben nagyjából hatszázan laknak életvitelszerűen.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!