Újabb lehúzás: ezúttal több mint 300 ezer forintot számlázott ki a görög étterem két italért Újabb lehúzás: ezúttal több mint 300 ezer forintot számlázott ki a görög étterem két italért
Míkonosz, Görögország
Fotó: Xuqing Jia, Unsplash.

2024-07-05

Újabb lehúzás: ezúttal több mint 300 ezer forintot számlázott ki a görög étterem két italért

Több nyaraló szerint is nevetségesen túlárazott Míkonosz népszerű étterme, amely több alkalommal is sokkoló összegeket kért el az ott fogyasztó vendégektől. Egy friss eset során 876 dolláros, azaz majdnem 310 ezer forintos számlát kapott egy vendég, aki mindössze két italt vásárolt.  

A Paltis Gialos tengerparton lévő DK Oystert többször is megvádolták, hogy nevetségesen túlárazva próbál minél több pénzt kisajtolni a fogyasztóktól. Az étterem Tripadvisor értékeléseit megtekintve is látszik, hogy rengetegen háborognak a magas árak miatt.  

Teljes lehúzás! Mindenki győződjön meg arról, hogy megkapta a számlát távozás előtt, de érdemes figyelni a bankszámlánkat is, mert hajlamosak később a végösszegen felül még több pénzt leemelni

idézi a Lori E. nevet használó kommentelőt az Independent. Az étterem ingyen használható nyugágyakat kínál a parton, ám valójában ez a szolgáltatás csak abban az esetben ingyenes, ha fogyasztásunk meghalad egy minimum összeget.

Image
Míkonosz, Görögország
Fotó: Jeet Dhanoa, Unsplash.

Két italt rendeltünk, később láttam, hogy ezek 51 euróba kerültek fejenként. Ha ez nem elég bosszantó, miután visszamentünk a nyaralásból Amerikába, csak akkor vettem észre, hogy 876 dollárt leemeltek pluszban a számlámról. Két italért! 

– írja egy másik felhasználó, aki jelenleg is igyekszik visszaszerezni a szerinte jogosulatlanul kifizetett összegett az étteremtől, miután szerinte sosem kapott számlát.  

Image
Míkonosz, Görögország
Fotó: Nick Karvounis, Unsplash.

Görögországban nem tiltja tövény a magas árak kiszabását, ennek ellenére az európai szabályozás alapján az éttermek kötelesek feltüntetni az áraikat, mielőtt benyújtják a számlát.  A DK Oyster menedzsere gyakran válaszol a negatív kritikákra az interneten, így a háromszáztíz ezer forintos ital problémájára is reagált.  

A nyugágyak használata fogyasztáshoz kötött, mindig arra bíztatjuk a vendégeinket, hogy tekintsék meg az étterem elé kihelyzett árlistát. Hozzáteszem, az étlapunk is megtalálhatók a bejáratnál, amin láthatóak az áraink is. 

2019-ben egy amerikai turista is majdnem sokkot kapott, amikor kihozták a 836 eurós számlát a kalamáriért és sörért. Később egy másik nyaraló, Brenda Moulton és lánya úgy döntöttek, jogi lépéseket tesznek az étterem ellen, ugyanis két mojito koktélért és egy tál garnéláért több mint ötszáz fontot, vagyis 224 ezer forintot számoltak fel összesen.  

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!