Megosztó trükkel foglalja le gyerekét repülés közben a világjáró anyuka Megosztó trükkel foglalja le gyerekét repülés közben a világjáró anyuka
Fotó: Fotó: Shutterstock

2023-12-18

Megosztó trükkel foglalja le gyerekét repülés közben a világjáró anyuka

Nem egyszerű feladat egy kisbabával a repülőgépen utazni. Egyrészről sok utas már a kisgyerekek láttán elkezdi forgatni a szemét, másrészről viszont a szülőknek azt is ki kell találniuk, mivel tudják lefoglalni a csemetét az út alatt. Egy anyukának látszólag sikerült egy szuper megoldást találnia, ám utazási trükkje nem nyerte el mindenkinek a tetszését.

Az Independent szúrta ki Nichola Kox kanadai tartalomgyártó Instagram-videóját, amiben az anyuka elmesélte, miért visz minden alkalommal egy szokatlan kelléket magával az utazásokra.

A 100 ezer megtekintést is átlépő videóban azt láthatjuk, hogy a kisbabát rendkívül szórakoztatja a festők által használt ragasztószalag.

A zöld színű ragasztószalagot ugyanis a család többféleképpen is felhasználja: a nevetgélő baba pohártartót készít belőle, betűket formáz a darabok segítségével, de a nassolást is megkönnyíti.

Ezt olvastad már? A férfiak fele azt gondolja, hogy képes landolni egy utasszállítóval – a szakértők vitatkoznak

„Ragasztószalag, esküszöm. Mentsétek el ezt a hacket a következő repülős utatokra!” – áll a poszt címében.

„Nemcsak, hogy lefoglalja babát a repülőgépen, de a nyaralás alatt is szuperhasznos. Megjelölhetitek vele a poharát, csinálhattok belőle autópályát, és rá is ragaszthatjátok olyan fiókokra, ahova nem szeretnétek, hogy bejussanak apró ujjacskáik”

– ismertette el a szalag felhasználási módjait Kox.

A kommentelők közül sokan dicsérték Kox ötletességét, ám olyanok is akadtak, akik találtak kivetnivalót a metódusban.

Az egyik ilyen negatív kommentben arra kérik Koxot, hogy ne bíztassa az embereket a ragasztószalag használatára, ugyanis feltételezhetően rengeteg utas nem lenne annyira lelkiismeretes, hogy eltakarítsa önmaga után a szalagok maradványait.

Ezzel pedig rengeteg extra munkát adnának a repülőgépek, illetve a szállodák, apartmanok takarítóinak. Egy másik hozzászóló azért dorgálta meg a nőt, mert a szalagokkal rengeteg szemetet termelnek.

Na és akkor mi van, ha a repülőn születik meg egy baba? Milyen állampolgárságot kapnak a repülőgépen született babák?

Mindenesetre a hozzászólások többségében pozitívan vélekednek az ötletről, amit kreatívnak olcsónak és hasznosnak mondanak, kiemelve, hogy az egyszerű trükkel még a gyerekek készségei is fejlődhetnek. A posztra még a WestJet légitársaság is rátalált, aki az alábbi módon nyilatkozott az ötletről:

„Repülőgépes szórakoztatás, amire nem is gondoltunk. Nagyon kreatív!”

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!