Kiderült, melyik szomszédnál telelnek legszívesebben a magyarok Kiderült, melyik szomszédnál telelnek legszívesebben a magyarok
Fotó: Fotó: Unsplash

2024-01-26

Kiderült, melyik szomszédnál telelnek legszívesebben a magyarok

A Netrisk által 2023. novembere és 2024. januárja között kötött utasbiztosításokat összegezve kiderült, mi a kedvenc téli úti célunk.

Az eredmények szerint a síelő turisták 66 százaléka Ausztriába utazik, 14 százalék Szlovákiába, 7 százalékuk pedig Lengyelországba. A síeléshez utasbiztosítást kötő turisták három százaléka választotta Olaszországot, két százaléka pedig Szlovéniát, írja a Roadster.

Az összesítésből az is kiderült, hogy a síelők eddig átlagosan öt napra kötöttek utasbiztosítást, a legtöbben az utazás előtt egy nappal, az átlagos biztosítási díj pedig több mint tízezer forint.

Akik nem síelés céljából utaztak télen, azok 20 százaléka szintén Ausztriát választotta, melyet Románia követ tizenhárom százalékkal, a harmadik helyen pedig szinte holtversenyben végzett Olaszország, Lengyelország, Spanyolország és Németország tíz-tíz százalékkal.

Fotó: Unsplash

A nem síelő turisták hosszabb időre, átlagosan majdnem nyolc napot töltöttek külföldön utazásuk során.

Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója elmondta, bármilyen külföldi utazás esetén érdemes biztosítást kötni, de síelés esetén különösen fontos. A síterepeken történt baleseteknél az esetleges hegyi, akár helikopteres mentés, azonnali orvosi ellátás ugyanis igen költséges dolog, több millió forintba is kerülhet, ehhez képest az utasbiztosítás költsége elenyésző.

Nyitókép: Unsplash

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!