4+1 szánkópálya Magyarországon, ahol jó eséllyel csúszkálhatunk 4+1 szánkópálya Magyarországon, ahol jó eséllyel csúszkálhatunk
Fotó: Fotó: Jesse Orrico / Unsplash

2023-12-10

4+1 szánkópálya Magyarországon, ahol jó eséllyel csúszkálhatunk

A hosszú téli éjszakákért részben kárpótolnak minket a tél örömei: a befagyott tavakon korcsolyázhatunk, a hóval borított erdőkben kirándulhatunk egy kicsit, a dombok lejtői pedig ideálisak arra, hogy szánkóra ülve csússzunk le rajtuk. Ráadásul már van, ahol 50 centiméter a hó vastagsága hiszen az elmúlt időszakban meglepően sok hó esett Magyarországon. Mutatunk is rögtön 5 olyan helyet, ami szinte a szánkózásra lett kitalálva.

Normafa 

A Normafa nemcsak az év melegebb felében jó választás, hiszen az Anna-rét domboldala tökéletes terepet biztosít a szánkózásra. A domboldal nem túlságosan meredek, és a végén van egy vízszintes szakasz is, tehát a biztonságos csúszkálást semmi sem gátolja. Ráadásul a a budai hegyeken már több helyen is megmaradt a hó, a Normafán például rögtön 50 centiméter vastagon.

Visegrád

Visegrádon a Nagyvillám Sípálya oldalát a szánkósoknak tartják fent. A 170 méter hosszú kijelölt szánkópálya a sípályáktól külön, a pályák melletti domboldalon helyezkedik el. Arra viszont figyeljünk, hogy a sípályára szánkót nem lehet bevinni.

Ha egybekötnénk a szánkózást a síeléssel: Magyarország legjobb sípályái, ha itthon töltenénk a téli vakációt

Fotó: Nagyvillám Sípálya

Mátrafüred

A Mátrában bőven találhatunk szánkópályákat, Mátrafüreden kettő is van belőle. Ahhoz, hogy megtaláljuk, a központból indulva a sárga háromszög jelzést kell követnünk, ami 1,7 kilométernyi gyaloglás után az egyik pályához vezet. A Szélforgó szerint a másikat déli irányba keressük: ehhez szintén a sárga jelzést kell keresnünk, és a kisvasút útvonala mellett nagyjából 1,5 kilométernyi gyaloglás után fel fogunk jutni a Pipishegy oldalára.

Azoknak, akik a főváros felé vennék az irányt: 8 szabadtéri korcsolyapálya Budapesten, ahol jót csúszkálhatunk a télen

Bánkút

Bánkúton a sícentrumban a 170 méter hosszú 7-es pályát szánkópályaként is lehet használni, ide az L jelzésű felvonóval tudunk feljutni. A sícentrum oldala szerint még kevés a hó a sípályák nyitásához, de szánkózáshoz már tökéletesek a körülmények, ami ráadásul ingyenes.

+1 Pécs

Pécsett a kertvárosi Rózsadombon található az egyik legkedveltebb szánkópálya, ami kezdőknek és a kisebbeknek is jó választás. Ezen kívül a Melinda utca mögötti pálya is nagyobb népszerűségnek örvend, de elegendő hó függvényében a Tv-torony és a Tettye közti lejtőket is szokták szánkózásra használni.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!