Vörösbor és sűrített tej: Brazília furcsa koktélja az internetet új kedvence Vörösbor és sűrített tej: Brazília furcsa koktélja az internetet új kedvence
Fotó: A kép illusztráció / Fotó: Jessica S. Irvin / Unsplash

2024-06-05

Vörösbor és sűrített tej: Brazília furcsa koktélja az internetet új kedvence

Ha vörösboros koktélokról beszélünk, a legtöbbünknek a gyümölcsökben gazdag spanyol frissítő, a sangria jut eszünkbe. Ugyan létezik pár vörösbor alapú koktél, valószínűleg kevesen próbáltuk meg sűrített tejjel kombinálni az italt: pedig a brazil Espanholának pontosan ez az alapja.

Az Espanhola egy Brazíliából származó koktél, amit jellemzően vörösborból, sűrített tejből, jégből és ananászból készítenek. Elkészítése sem bonyolult, hiszen a hozzávalókat egy mixerben összeturmixolják, és már tálalják is.

Batida Espanhola

Ez is érdekelhet! Kanada sült krumplis street foodja, amit Európában még nem kaptak fel

Ahogy a Vince is írja, Brazíliában a sűrített tejet előszeretettel használják a konyhában; a desszertek területén például nagyon is népszerű. Ugyan a legtöbb borszakértőnek valószínűleg kikerekednének a szemei ennek hallatán, az ital rendkívül kedvelt a dél-amerikai országban.

Akik már megkóstolták az italt, azt mondják, hogy egy ízletes és frissítő koktélról van szó, a sűrített tej pedig csak „lágyítja” a bor ízét.

Amennyiben a mi fantáziánkat is felkeltette az Espanhola, elkészíthetjük a koktél népszerűsítő egyik TikTok-videó alapján, de magunktól is belefoghatunk.

És azt tudtad, hogy Nápoly híres limonádéját csak széttárt lábakkal lehet meginni?

A vörösbornak nem kell túl drágának lennie, de persze az ideális íz elérésének érdekében ne is a lehető legolcsóbb üveget válasszuk. A sűrített tejből érdemes egy édesebb variációt beszerezni, ha pedig nem találunk a boltban ananászt, eperrel is elkészíthetjük.

A legfontosabb, hogy egy szárazabb bort használjunk, és alaposan keverjük el a sűrített tejet.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!