Fényűző pezsgős koktélok farsangra Fényűző pezsgős koktélok farsangra
Fotó: Fotó: 123rf

2023-09-11

Fényűző pezsgős koktélok farsangra

Málnás Mimóza

A Mimóza az egyik legnépszerűbb koktél, már az 1930-as évek óta kedvelt pezsgős aperitif, amit a klasszikus narancs helyett most málnával variálunk.

Hozzávalók:

  • 1,5 dl száraz, extraszáraz vagy brut pezsgő
  • 1 gombóc málnás sorbet
  • 2 db friss, fagyasztott málna a díszítéshez

Elkészítés: Egy klasszikus pezsgőspohárba tegyünk 1 gombóc málnás sorbetet, majd öntsük fel frissen bontott pezsgővel. A tetejére mehetnek a friss vagy előre kiolvasztott málnaszemek, de bele is dobhatjuk őket.

Fotó: 123rf

New Orleans koktél

Ezzel az itallal pillanatok alatt visszarepülhetünk a 19. századi Amerikába, de nem árt óvatosan bánni vele, könnyen beüthet a rum-pezsgő együttes hatása.

Hozzávalók:

  • 2 cl rum
  • 1, 5 dl száraz pezsgő
  • 1 cl barack likőr
  • ½- ½ tk narancslé, zöldcitromlé

Elkészítés: A rumot keverjük el a barack likőrrel, a narancslével, a zöldcitromlével és az egészet töltsük át egy pezsgős pohárba, majd öntsük nyakon az előre behűtött buborékokkal. Kockázhatunk bele néhány darab narancsot, és díszítésként egy szál rozmaringot, de anélkül is tökéletes.

Fotó: 123rf

Aperol Spritz pezsgővel

Az Aperol Spritz olyan ital a bulikban, mint a Balatonon a lángos – kötelező! A jó hír, hogy nem kell feltétlenül partit tartani ahhoz, hogy találkozhassunk a finom, hűs kedvencünkkel. Mi lenne, ha kicsit extráznánk, és Prosecco helyett pezsgővel variálnánk?

Hozzávalók: Mindig az adott pohárhoz kell igazodni a hozzávalók összeállításánál, elosztásánál.

  • 2 rész pezsgő
  • 1 rész Aperol
  • 1 rész szódavíz
  • felkarikázott narancs

Elkészítés: Tegyünk jeget a pohárba, majd öntsünk bele az összetevőket és finoman kavarjuk meg. Végül szépen helyezzük bele az előre felkarikázott narancsszeleteket.

Fotó: 123rf

Black Velvet

Igazi ütős ital, a férfiak nagy kedvence! Ehhez a koktélhoz lehetőleg palackban erjesztett pezsgőt vegyünk, de egy olcsóbb kategória is megteszi – a lényeg, hogy száraz legyen. Úgy tartják, ezt a koktél 1861-ben a londoni Brooks Clubban gondolták ki a törzsvendégek, így tisztelegvén az akkor elhunyt Albert herceg felé.

Hozzávalók:

  • 1 rész Guinness sör
  • 1 rész pezsgő

Elkészítés: Öntsük össze a hozzávalókat fele-fele arányban, és már fogyaszthatjuk is.

Fotó: Getty Images