2024-04-11
Két 30 év alatti séf felel Budapest legmagasabb épületének két legújabb konyhájáért
Két újabb nyitás vár ősszel a budapesti éttermi szcénára, ráadásul nem is akármilyen helyszínen. Budapesten, egy felhőkarcoló tetején nem nyílt még étterem. A VIRTU Restaurant és a ZAZIE Bistro&Bar fiatal séfjeivel a Dining Guide készített egy tartalmas interjút.
A MOL Campus jelen pillanatban nemcsak Budapest, de Magyarország legmagasabb épülete is. Novembertől várja a vendégeket a Campus tetején a VIRTU Restaurant, míg októberben nyílik a Campus Kopaszi-öböl felöli földszintjén a ZAZIE Bistro&Bar.
Lendvai Levente a VIRTU Restaurant, Biró Dániel pedig a ZAZIE Bistro&Bar konyhájáért felel. A nyitás előtti hetekben beszélgetett velük Dining Guide.
Lendvai szerint a VIRTU Restaurant olyan élményt kínál majd a vendégeinek, mely itthon egyedülálló:
„Talán a Gundel volt ilyesmi néhány évtizeddel ezelőtt. Mi nem azzal akarjuk elérni a vendégeket, hogy Szent Jakab-kagylót adunk, meg tempurázott fogásokat, hanem azt adjuk, ami a miénk és szerethető. A Közép-kelet-európai régió ízeit és ételeit mutatjuk be, amibe beletartozik Magyarország és a velünk szorosan együtt élő Ausztria, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Románia és Horvátország is. Remek alapanyagok és izgalmas ételek kötődnek ehhez a régióhoz"
– mondta a séf a lapnak. Hozzátette: nem egy fine dining étteremre kell gondolni, egy „nagyon elegáns és érthető szervízt" nyújtanak majd – Lendvai szerint az ételek megjelenésükben és tálalásukban is ezt az emelkedettséget tükrözik majd.
És ha már emelkedettség:
„Tényleg egyedi a lokáció a 28. emeleten. Innen még sosem láttuk Budapestet, egészen fantasztikus érzés. A MOL Campus igazán magasra teszi a lécet, hisz nemcsak a magyar és látogató vendégeknek, de a magas szintű üzleti vezetőknek és protokoll vendégeknek is meg kell felelnünk. Izgalmas kihívás, nagy lelkesedéssel készülünk rá"
– mondta Lendvai.

Facebook / ZAZIE Bistro&Bar
A ZAZIE Bistro&Bar sem a hazai bisztróhangulatot viszi tovább, annak inkább egy elegánsabb vonalát szeretné képviselni. Biró Dániel séf szerint a közönség leginkább a környező irodaházakból érkezik majd, őket szeretnék megfogni:
„Magasabb minőséget, egészségesebb kínálatot adunk, hasonló áron, mint a kerületben máshol. Munka után is várjuk őket, akkor már reményeink szerint kicsit zajosabb, pezsgőbb lesz a hangulat. Vacsorára már a környék lakói is megérkeznek, ideális esetben a Duna közelsége vonzóvá teszi majd a helyet, talán még a pesti oldalról érkező vendégek számára is. Hétvégén pedig biztos sok-sok családot látunk majd vendégül. Ez a városrész, a Kopaszi-gát és Újbuda ebből a szempontból üzletileg is nagy lehetőség számunkra"
– fogalmazott Bíró.
Tény: mindkét séf rendkívül fiatal még – Lendvai 26, Biró pedig 28 éves –, szakmai előéletük azonban bizakodásra ad okot.
Én az Arany Kaviárból érkezem, ami a luxusról és a fine diningról szólt. Valójában ez jelentett ott kötöttséget. Lehet, hogy kitaláltam egy ízletes csirkés fogást, de arra ott nem lehetett nyitottság
– mondta Lendvai.
Biró hozzátette: koruk miatt korai lenne azt mondani, hogy már kiforrott stílusuk lenne, de pont ezért dolgoznak keményen, hiszen egyedi védjegyet szeretnének.

Facebook / ZAZIE Bistro&Bar