2023-09-11
Bőséghozó újévi lencsesaláta
Hozzávalók:
- 150 g lencse
- 1 babérlevél
- 1 kaliforniai paprika (piros)
- fél kígyóuborka
- 1 nagy marék koktélparadicsom
- 2 szál újhagyma
- fél citrom leve
- 1 ek. olívaolaj
- néhány friss bazsalikomlevél
- só, bors
1. A kiválogatott lencsét előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap a babérlevéllel kevés sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd kihűtjük.
2. Amíg a lencse hűl, előkészítjük a többi hozzávalót: a paprikát kisebb kockákra vágjuk, az uborkát meghámozzuk, felszeleteljük, a szeleteket pedig félbe vágjuk. A paradicsomot negyedeljük, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a bazsalikomot pedig nagyobb darabokra tépkedjük.
3. Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet és az olívaolajat, sóval, borssal ízesítjük, és összekeverjük. Kisebb tálkákba adagolva tálaljuk.
Az év végi családi vagy baráti összejövetelek idén nem olyanok, mint megszokhattuk eddig, nem is biztos, hogy jut időnk főzni, de az is megoldás, ha megrendeled a menüt vagy a partifalatokat. Amennyiben rendelsz, neked kényelmesebb lesz az ünnep, a vendéglátóhelyeknek pedig segítesz átvészelni ezt a nehéz időszakot.
(X)
Fotó: 123rf