Ingyenes légi parádé Budapest mellett: érkezik az Airshow! Ingyenes légi parádé Budapest mellett: érkezik az Airshow!
Illusztráció
Fotó: Francesca Ciarlo, Unsplash.

2024-06-18

Ingyenes légi parádé Budapest mellett: érkezik az Airshow!

A Budaörsi Repülőtér idén is megrendezi az Airshowt, ahol a látogatók régi és modern repülőgépek mellett különleges légijárműveket is láthatnak. Mindemellett különböző programokkal is készültek a szervezők, a legjobb pedig az, hogy mindez teljesen díjmentes.

Június 22-én hatodik alkalommal is megrendezik az egyedi és klasszikus repülőgépeket felsorakoztató Budaörsi Airshow-t. Az eseménynek a Budaörsi Repülőtér ad otthont, a szervezők pedig a légibemutatók mellett gyerekprogramokkal is készültek.

A szombati rendezvényen régi és új, civil és harci járművek is fognak szerepelni.

A nyitóesemény reggel 10 órakor kezdődik, ezt követően pedig Gold Times repülőket, majd Li-2 és An-2 kötelékeket és Cessna kötelékeket láthatunk. A Retro Sky Teamnek köszönhetően 11 óra 5 perctől egy csoportformációs műsort nézhetünk végig, ebédidőben pedig érkeznek a helikopterek is.

Az idei különlegesség a Flying Bulls Aerobatic Team műsora lesz, de a Baltic Bees Jet Team előadását sem érdemes kihagynunk. Persze mindemellett egész nap sétarepüléseket is tartanak, a záróprodukciót egy Mi2-es géptől láthatjuk 16:50-kor.

Ahogy a Szeretlek Magyarország is írja, az Airshow teljesen ingyenes, így bárki kilátogathat, aki szeretne egy kicsit többet megtudni a légi közlekedésről. A bemutatók mellett a legkisebbek a gyerekszigeten szórakozhatnak, de gyerekkvízzel is készültek.

A légijárművek mellett földi kiállítást is láthatunk, ahol katonai gépjárműveket, tankokat és ágyúkat sorakoztatnak fel. Persze egy egésznapos program nem maradhat finom ételek és italok nélkül, amiket a kitelepült Gasztroudvarnak köszönhetően fogyaszthatnak el a vendégek.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!