Hamarosan SUP-okkal telik meg a Duna budapesti szakasza Hamarosan SUP-okkal telik meg a Duna budapesti szakasza
Fotó: Maddle, Unsplash.

2024-06-25

Hamarosan SUP-okkal telik meg a Duna budapesti szakasza

A Kiteline Sport és Szabadidős Közhasznú Egyesület idén is megrendezi az ország egyik, ha nem a legnagyobb SUP-rendezvényét, a Budapest SUP Fesztivált. A júniusi esemény során a jelentkezők sokadmagukkal együtt evezhetnek végig a Dunán saját vagy bérelt SUP-deszkájukkal.

Idén 9. alkalommal  rendezi meg a Budapest SUP Fesztivált, melyre a szervezők minden olyan embert várnak, aki kedveli a vízközeli sportokat. A két-három órát igénylő esemény a Római-parttól indul és a Kopaszi-gáton ér véget.

A fesztivál 2024. június 19-én zajlik majd 11 és 14 óra között.

A részvételhez nem kell saját SUP-deszkával rendelkeznünk, a Budapest Supnak hála, bérlésre is van lehetőségünk. A menetrend szerint a regisztráció reggel 8 órakor kezdődik, aki pedig nem rendelkezik saját deszkával, azt arra kérik a szervezők, hogy reggel 9-ig érkezzen meg. A regisztrációt 10 órakor lezárják, majd egy biztonsági eligazítást követően az evezés 11 órakor kezdődik meg.

A jegyeket online tudjuk kiváltani, melyekért a helyszínen egy karszalagot fogunk kapni.

A csatlakozásnak van néhány szabálya, ezek közül a legfontosabb a mentőmellény-viselés.

Az online jegyek mellé tudunk mentőmellényt is kölcsönözni, de ezek limitált számban elérhetők csak, így mindenkinek magának kell gondoskodnia a megfelelő felszerelésről. A szervezők felhívják rá a figyelmet, hogy kölcsönzésre a Római-parton is van lehetőségünk, de karszalag és mellény nélkül senki nem indulhat majd a fesztiválon – ezek a rendezők valamint a vízirendőrség is ellenőrizni is fogja.

Az esemény során tilos a vízbe ugrálni, ha valaki mégis beleesne a Dunába, annak igyekeznie kell mihamarabb visszaszállni a deszkára. Az álló és mozgó hajókat, stégeket kerülni kell, egy SUP-on pedig maximum két ember tartózkodhat. Továbbá mindenki számára tilos megelőzni a menet elején haladó motoros hajót.

A rendezvényen 14 éven aluli gyermek csak szülői felügyelettel, 14 és 18 éves kor közötti résztvevő csak felnőtt kísérővel vehet részt. Az általános vásárlási, részvételi és eszközbérleti feltételekről ezen a linken tájékozódhatunk.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!