Kevés a vásárló, nem viszik az e-autókat Németországban Kevés a vásárló, nem viszik az e-autókat Németországban
Fotó: Fotó: Unsplash/Michael Fousert

2024-06-10

Kevés a vásárló, nem viszik az e-autókat Németországban

Egy iparági szakértő szerint megközelítőleg százezer eladatlan elektromos autó áll Németországban. Úgy tűnik, hogy Európa legnagyobb gazdaságában visszafogott a kereslet az e-autók iránt, amin az autóexport sem javít.

Túlkínálat a német piacon

Németországban nagyjából 100 ezer elektromos autó áll eladatlanul, amik elsősorban gyárak közelében lévő parkolókban és kereskedésekben várakoznak a vevőkre, írja a Haszon. Werner Olle autópiaci szakértő a Berliner Zeitungnak úgy nyilatkozott, a felhalmozódott autókészletek elsősorban az e-autók vásárlása után járó állami támogatások hirtelen megszűnésével magyarázhatók, ami jelentősen csökkentette a keresletet. Ez azért is érdekes, mert Németország elektromosautó-exportja 58 százalékkal nőtt 2023-ban, így mintegy 786 ezer autót exportáltak, 36 milliárd euró értékben.

Ennek a tisztán elektromos meghajtásúak aránya 25 százalék volt.

A TotalCar kiemelte: az export sem tudja megoldani a német eladatlan autók problémáját, ráadásul a német autóipar jövője is kérdéses többek között a magas árazása miatt.

Drágábbak a használt e-modellek

A tendencia itthon is kirajzolódik: a Használtautó.hu adatai alapján Magyarországon továbbra is a belső égésű motorosokat keresik az e-autókkal szemben a magyar használtautó-piacon.

A magasabb keresletük elsősorban a jóval alacsonyabb árukkal magyarázható.

Hozzá kell tenni, hogy a tisztán elektromos autók népszerűsége feltörekvőben van, sőt: ma már több figyelmet kapnak, mint a hibrid modellek.

A portál 2023-as adatai alapján a 518 ezer benzines és a 400 ezer dízelautós hirdetésükre együttesen több mint 5 millió telefonos megkeresés érkezett. Ezzel szemben a közel 29 ezer villanyautóra és a 24 ezer hibridre összesen 58 ezer.

Egyértelmű, hogy a vevők pénztárcamérete és az abból fakadó árérzékenység miatt továbbra is a hagyományos motorú autók preferáltak. Egy 10 évesnél idősebb elektromos vagy hibrid átlagára ugyanis egy 10 évesnél idősebb benzines vagy dízelautó átlagárának akár több mint kétszerese is lehet. 10 évesnél fiatalabb modellek esetében pedig még mindig másfélszeres szorzót látunk

– idézte a Haszon Horváth Andrást, az oldal szakértőjét néhány hete.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!