Pearlsuite, a vízen lebegő luxusapartman
Fotó: Fotó: lazzarinidesignstudio.com

2023-09-12

Pearlsuite, a vízen lebegő luxusapartman

Pierpaolo Lazzarini olasz dizájner, aki a hihetetlen, innovatív formákról híres, most félgömb alakú, napelemmel működő, tengeren úszó mini villákat tervezett.

Pierpaolo Lazzarini elképesztő jachterveit már valószínűleg sokan ismerik a világon, olyan bátor kézzel tervez és nyúl addig ismeretlen megoldásokhoz, hogy szinte meg sem lepődünk egy lebegő, saját energiaellátással rendelkező luxusnyaraló tervén.

Akik azonban nem jachton, hanem más vízparti szálláson szeretnének pihenni, azoknak ez a koncepció ad új lehetőségeket. Az olasz Jet Capsule márka számára tervezett Pearlsuite apartmanok 7 méter átmérőjűek, 22 négyzetméteres belső teret, valamint körbejárható külső fedélzetet kínálnak.

Fotó: Facebook

Ufo a vízen

A tervek szerint a félgömb alakú apartmanok a jövő nyaralási formáját is jelentik, és nemcsak az UFO alakú dizájn miatt....A lebegő nyaraló-járművekkel bárhol le lehet horgonyozni és napenergiával működnek, a zéró emisszió fontos szempont volt a tervezésnél. Akár egy parti szálloda exkluzív új lakosztályai is lehetnek az úszó villák, de magáncélra is lehet vásárolni.

Fotó: lazzarinidesignstudio.com

A tengerparti szórakozóhelyek extra szállásának szánt basic változatoktól az úszó, szinte hajóként funkciónáló luxus verziókig bárhogy személyre szabható a termék. A megrendelt Pearlsuite-ok gyorsan összeszerelhetőek és bármilyen, egyéni belső térrel rendelhetőek. Az úszó egységek a legmodernebb hajózási technikákkal készülnek: 5 csomóval képesek menni, GPS és önvezető rendszer segítségével. Van akkumulátoros lebegő lakosztály is, amely plusz energiaforrásként használja az akksit, ha nem lenne elegendő a napelemmel termelt villanyáram – ezek a drágább luxusverziók, amelyek 300 ezer dollárba kerülnek. Az legolcsóbb, alap Pearlsuite-ok 50 ezer dollárba kerülnek. Mindegyik verzió 2 személyes, és magában foglal egy franciaágyas nappalit, egy fürdőszobát, egy mini konyhát és tartozik egy kis vízi jármű is minden apartmanhoz.

További infók itt találhatóak.