Lehet egy luxus sportkocsi kempingautó? Igen! Lehet egy luxus sportkocsi kempingautó? Igen!
Fotó: Fotó: Porsche AG

2023-09-18

Lehet egy luxus sportkocsi kempingautó? Igen!

Képzeljük el, hogy ezentúl nemcsak a kombik és a SUV-k lesznek alkalmasak arra, hogy egy hétvégére leruccanjunk velük sátrazni, kempingezni az Adriára, hanem az olyan sportautók is, mint a Porsche. Ha kedveled a nomád utazást, mert élvezed a természet csendjét, vagy mert ez neked az abszolút elvonulás, akkor jó, ha tudod: ezt már luxusautóval is megteheted, mert azokra is készül olyan tetőcsomagtartó, ami valójában egy sátrat rejt.

A Porsche gyári kiegészítőkre szakosodott részlege, a Tequipment által tervezett és gyártott új tetősátor összecsukva egy nagyobb méretű tetőcsomagtartóra hasonlít. A kétszemélyes hajlék könnyen felszerelhető a 911, Macan, Cayenne, Panamera és Taycan modellekre, akkor is, ha nem rendelkeznek gyári tetősínnel – viszont nem használhatók a GT, Cabriolet és Targa karosszériaváltozatok esetében.

A kiszállítások novemberben indulnak, a meglepő kempingtartozék ára 4980 euró Németországban.

A kibontott sátorból pazar kilátás nyílik, köszönhetően a két oldalablaknak és a tetőnyílásnak.

A KÉTSZEMÉLYES BEÉPÍTETT MATRAC BÁRMELYIK ÉVSZAKBAN HASZNÁLHATÓ.

A belső térben az oldalfalakon a Porsche 911 dizájnelemei köszönnek vissza, és több helyen is felbukkan a márka logója. A Porsche tartozékkínálatába hamarosan további kempingfelszerelések is érkeznek, például előmelegített takaró vagy praktikus cipőtartó.

Fotó: Porsche AG

Szállodai szoba a tetőn

A sátor alapterülete kinyitott állapotban 210 x 130 cm. A sátorba kényelmes, nagy teherbírású polifoam matrac van beépítve, a falai légáteresztő pamutkeverékből készülnek. A mobillakot vízálló cipzárral látták el, és van külön esővédő a sátor bejárata előtt, így esős időjárásban is komfortos a ki- és bebújás. A tetősátor súlya kb. 56 kg és maximum 130 km/h sebességgel szállíthatjuk.

Fotó: Porsche AG