5 megfizethető tengerpart Albániában, amit még most érdemes meglátogatni 5 megfizethető tengerpart Albániában, amit még most érdemes meglátogatni
Fotó: Fotó: Unsplash/Renaldo Kodra

2024-06-05

5 megfizethető tengerpart Albániában, amit még most érdemes meglátogatni

Albánia vadregényes partszakaszai elszigetelt öblökben fekvő hangulatos falvaikkal és türkizkék vizükkel nem véletlenül egyre népszerűbbek az utazók körében. Ugyan a turizmus hatására az Albán Riviéra is átalakult, az Adriai-tenger és a Jón-tenger találkozásánál a frekventált Ksamilon kívül is számos csodás strandot találhatunk.

Drymades Beach

Dhërmi tengerpartja az egyik népszerű úti célok közé tartozik. A Drymades Beach aranyló sziklákkal körbevett kavicsos partja bámulatos kontrasztot nyújt a türkizes vízzel, hossza miatt pedig még a nyári hónapokban is találhatunk olyan szakaszt, ahol egy kicsit kevesebben napoznak. A part mentén ráadásul kisebb barlangokkal és öblökkel is találkozhatunk.

Biciklire ülve is felfedezhetjük a környéket: Balkán road trip kerékpáron: 8 országon tekerhetünk át az új útvonalon

Fotó: Shutterstock

Gjipe Beach

Az ország déli részén, Vlorától délre helyezkedik el az óriási sziklák árnyékában elterülő Gjipe Beach. A zöldkörnyezetben rejtőző strand ideális a búvárkodáshoz és a kajakozáshoz is, de elhelyezkedése miatt a túrázók számára is jó választás a környék. A közelben található például a Gjipe-szurdok, aminek egyik legszebb pontja egy vízesés.

Fotó: zm_photo / Getty Images

Mirror Beach 

Albánia egyik legkedveltebb strandja, a Ksamilhoz közeli Mirror Beach néven is ismert Pasqyra. A sziklás környezetben elhelyezkedő tengerpart nevét a kristálytiszta vízen tükröződő napfényről kapta. A környék nincs annyira kiépítve, az utazók pedig az úszás mellett búvárkodhatnak is. A közelben található a Butrint Nemzeti Park ókori romokkal teli UNESCO világörökségi helyszíne is.

Saranda városa is a közelben található: A tengerparti Balkán romváros, ahol már márciusban 20 fok felett van

Jale Beach

Ha a kiépítetlen partok helyett inkább egy könnyebben megközelíthető szakaszt preferálnánk, akkor a Jale Beach jó választás lehet számunkra. A közepesen hosszú szakaszt bárok, éttermek és kávézók határolják, a strandolók pedig a SUP-ot, a kajakozást és a kenuzást is kipróbálhatják.

Fotó: Shutterstock

Bunec Beach

A többi albán tengerparthoz hasonlóan a Bunec Beach is fehér partokkal és csodás sziklaképződményekkel várja a látogatókat. Az egyik oldalról hegyekkel, másik oldalról pedig csodaszép tengerrel határolt strandon egy éttermet és egy bárt is találunk, de a környéken néhány szálláshely is el van szórva.

Fotó: Shutterstock

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!