Andalúzia Covid-biztosítással hívogatja a turistákat Andalúzia Covid-biztosítással hívogatja a turistákat
Fotó: Fotó: Unsplash

2023-09-11

Andalúzia Covid-biztosítással hívogatja a turistákat

A koronavírus világjárvány miatt minden ország rengeteg bevételtől esett el, így van ezzel Andalúzia is, Spanyolország déli autonóm közössége. Andalúzia vezetése úgy döntött, lépniük kell, hogy a hatalmas kiesést kicsit egyensúlyozni tudják jövőre, ugyanis a turizmus a 90-es évekhez hasonló szintet ért el idén. Összesen eddig majdnem 29 milliárd euró bevételkiesésnél tartanak.

Az andalúz tartományok (amibe olyan csodálatos, turistamágnes helyek tartoznak, mint Sevilla, Córdoba, Granada, Cádiz, Málaga, Huelva, Jaén, Almería) vezetése bejelentette saját honlapján, hogy ingyenes egészségügyi ellátást ad azoknak, akik az andalúziai nyaralásuk alatt fertőződnek meg a koronavírussal. A biztosítás az orvosi, műtéti és kórházi költségeket 4000 eurós összegig (100 euró önrésszel) megtéríti, beleértve az orvosi és sebészeti díjakat, a koronavírus okozta betegségből való felépüléssel kapcsolatos gyógyszerköltségeket, valamint a kórházi költségeket.

Mindenkit érint

Fotó: Unsplash

A turisztikai régió mindenféle szálláshelyére (apartman, szálloda, panzió, kemping, kulcsosház, kiadó szoba, hostel stb.) érkező utazókra vonatkozik ez a biztosítás, azaz a low budget és a luxust élvező turistákat is szeretnék ezzel megszólítani.

A biztosítás a beutazó összes családtagra is kiterjed, valamit állja a kötelező karantén alatti költségeket, sőt a beteg hazaszállításának költségét is fedezik, ha erre szükség van. A legszélsőségesebb, legrosszabb forgatókönyv esetén, a halállal végződő betegség költségeit is állják.