12 turistacsapdának titulált helyszín, ami igazából megéri a látogatást 12 turistacsapdának titulált helyszín, ami igazából megéri a látogatást
Fotó: Fotó: Karen Emsley / Unsplash

2024-02-28

12 turistacsapdának titulált helyszín, ami igazából megéri a látogatást

Egy-egy úti cél meglátogatásakor természetes, hogy az utazók szeretnék felkeresni azokat a látványosságokat, amikről azonnal felismerhető az adott helyszín. Sokszor viszont csak utólag derül ki, hogy a nevezetességek meglátogatása igazából több negatívummal járt, mint örömmel. Most a Redditen arról kérdezték meg az utazókat, hogy melyek azok a célpontok, amiket annak ellenére is megéri meglátogatni, hogy sokan turistacsapdaként gondolnak rájuk.

A Reddit nevű platform egyik, utazással kapcsolatos fórumán nemrég egy érdekes kérdést tett fel az egyik felhasználó. A posztban afelől érdeklődött, hogy mely turistacsapdának titulált úti célok voltak azok, amiknek meglátogatását az emberek igazándiból nagyon is élvezték.

Ő maga a sanghaji Bund és Pudong kerületeket összekötő metróvonalat, a Bund Turisztikai Alagutat emelte ki. A látványos hang- és fényeffektusokban gazdag futurisztikus alagutat még 2010-ben húzták fel turisztikai céllal, ám meglátogatását követően sokan kihagyható turistacsapdaként hivatkoztak rá – írja a Thrillist.

Az aktív utazóknak: Bakancslistás túrahelyszínek, ha felejthetetlen tájakra utaznál 2024-ben

Az egyik legnépszerűbb komment a Niagara-vízesésnél történő hajókázást említette meg. A felhasználó szerint ugyan a hajó elképesztően zsúfolt és nagyon sokat is kell várni arra, hogy felszálljunk rá, ám amikor a vízeséshez érkezünk, akkor tudatosul csak bennünk, hogy mekkora ereje van a víztömegnek – és persze, hogy milyen gyönyörű a természeti látványosság maga.

A második legnépszerűbb válasz a müncheni Hofbrauhaus sörházáról szólt, ahol a felhasználók szerint bár sokan vannak, de valóban jókat lehet enni és inni.

„A sörök természetesen nagyon finomak voltak, az ételek is ízlettek nekünk, a hely atmoszférája pedig lenyűgöző volt: körülöttünk a világ különböző pontjairól érkező boldog párok iszogattak és beszélgettek egymással, miközben mindenki jól érezte magát”

– áll a hozzászólásban.

A dobogó harmadik helyét az új-zélandi Hobbiton került, ami a Gyűrűk Ura-filmek után óriási népszerűségre tett szert. A hobbitok lakhelyéül szolgáló házikók pontosan úgy festenek, mint a filmekben.

„Egy remekül összeállított turistacsapda volt”

– reagált egy másik Gyűrűk Ura-rajongó.

Ha már filmek: 6 kihagyhatatlan filmes helyszín, ami minden filmrajongót inspirálhat

Egy másik kommentelő a salzburgi Muzsika hangja buszos kirándulást emelte ki, amelynek keretében a látogatók az azonos névre hallgató film jellegzetes helyszíneire utazhatnak el. Ilyen például a Mirabell Kert, a Trapp család otthonául szolgáló Schloss Leopoldskron, illetve a Nonnberg apácazárda épülete, ahol a filmben szereplő Maria von Trapp novíciusként tengette mindennapjait.

Az alábbi helyszíneket emelték még ki az utazók: 
  • Guinness-gyár, Dublin
  • Xochimilco lebegő kertjei, Mexikó
  • Kék Lagúna, Izland
  • Jorvik Viking Központ, Egyesült Királyság
  • Velence, Olaszország
  • Durango Silverton vonat, Kanada
  • Cafe du Mond, Egyesült Államok

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!