A vadregényes ausztrál sziget, amit egyszerre csak 400 turista látogathat meg
Fotó: Fotó: Shutterstock

2024-02-01

A vadregényes ausztrál sziget, amit egyszerre csak 400 turista látogathat meg

Ausztrália keleti oldalán helyezkedik el a csodás természeti értékekkel megáldott Lord Howe-sziget, amit szépsége ellenére csak kevesen ismernek. Ennek ahhoz is köze lehet, hogy a szigetet egyszerre csupán 400 ember látogathatja meg, de nekik csodás élményben lehet részük.

A Csendes-óceánon fekvő sziget közigazgatásilag ugyan Ausztráliához tartozik, ám a szigetet nagyjából 600 kilométer választja el tőle. A Lord Howe-sziget a becslések szerint hétmillió évvel ezelőtt keletkezett egy vulkánkitörés következtében.

A Bering-szorosnál található Diomede-szigetek története is érdekes: A szigetcsoport, ahol egy rövid séta után a múltban találhatjuk magunkat

Érdekessége, hogy partjaira véletlenül bukkantak csak rá a brit tengerészek, amikor 1788-ban a Norfolk-szigetekig szerettek volna eljutni – írja a hamuesgyemant.hu.

A sziget lakossága jelenleg sem haladja meg a négyszáz főt, nagy részük pedig az északi régióban él. A déli területeket javarészt erdők borítják, és itt található a legmagasabb pontja is, a 875 méter magas Gower-hegy, ami tökéletes a túrázásra.

Anatahan története tele van izgalmakkal: A sziget, ahol egy nő uralkodott 32 katona felett

A nyugati part mentén húzódó korallzátonyok megannyi állatnak adnak otthont; a sziget környékén gyakran találkozhatunk például teknősökkel, bálnákkal és színes halakkal is. A helyi ökoszisztémának köszönhetően nagyjából 200 madárfaj is jól érzi itt magát, az endemikus fajok közé tartozik például a barna bozótguvat is, ami valaha a világ egyik legritkább madarának számított.

A négyszáz fős korlátozást pontosan a gazdag élővilág védelmének érdekében hozták létre.

A Lord Howe-sziget egyébként 2007 óta az ausztrál nemzeti természeti örökségek részét képezi, de az UNESCO már 1982-ben felfigyelt rá.

Ha már szigetek: Egy sziget, egy kamufesztivál és Pablo Escobar múltja találkozik a Karib-tengeren

A vulkanikus szigetet elsősorban természetközeli élményekért, így búvárkodásért, biciklizésért, kajakozásért, és persze a strandolásért szokták meglátogatni. Szerencsére itt az év egészében kellemes a hőmérséklet, ami a legtöbbször 20 és 30 Celsius-fok között ingadozik.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!