Kezdd a szomszédban a fesztiválszezont!
Fotó: Fotó: Exit

2023-09-08

Kezdd a szomszédban a fesztiválszezont!

A július 8-11. között szervezett Exit fesztre olyan nemzetközi sztárokat hívtak meg, mint David Guetta, DJ Snake, Tyga, Paul Kalkbrenner, Paul van Dyk, a Sabaton, Robin Schulz, Satori, Honey Dijon, Asaf Avidan és a magyar Fran Palermo.

A 2000-ben indult – a háborús bűnökkel vádolt volt jugoszláv elnök elleni demonstrációból kifejlődött – EXIT napjainkra Európa egyik legismertebb fesztiváljává vált és számos nemzetközi díjat is bezsebelt az évek folyamán. A helyszín is egyedülálló, hiszen a Budapesttől mindössze háromórás autóúttal elérhetjük a 18. században épült Péterváradi várat, ahol pótolva a tavalyi év kimaradt eseményeit, élvezhetjük a világsztárokat felvonultató rendezvényt.

Kik mehetnek a jubileumi fesztiválra?
„A 2021-es EXIT-re bárki beléphet, akit már beoltottak, illetve akinek a szervezetében kimutathatóak a koronavírus antitestek, vagyis már átesett a fertőzésen" – sorolják az Exit szervezői a közleményükben.

A tájékoztatás így folytatódik: „Szintén beléphetnek azok a látogatók, akik még nincsenek beoltva, de 48 óránál nem régebbi negatív teszttel vagy antigén teszttel rendelkeznek. A szervezők a bejáratnál létrehoznak egy speciális tesztzónát is, ahol alacsony áron lehet majd antigén gyorstesztet végeztetni. A külföldi vendégek jelenleg negatív PCR teszttel utazhatnak Szerbiába, de a szervezők azzal számolnak, hogy júliusra már nem lesz szükség erre sem, tehát szabadon lehet majd mozogni a két ország."

A fesztiválra jelenleg 26 500 Ft-os áron lehet bérleteket venni a készlet erejéig, ráadásul ez az ár öt bérlet csoportos megvásárlása esetén még alacsonyabb. Újdonság, hogy idén már kriptovalutával – bitcoinnal – is fizethetünk a belépőjegyekért a fesztivál központi jegyértékesítő felületén.

Egy kis kedvcsináló a 20. Exit fesztiválra: