Nyaralj Pablo Escobar egykori villájában! Nyaralj Pablo Escobar egykori villájában!
Fotó: Fotó: Casa Malca

2023-09-12

Nyaralj Pablo Escobar egykori villájában!

A kolumbiai drogbáró hatalmas háza ma Casa Malca néven Mexikó előkelő nyaralóhelyén, Tulumban található, a Karib-tenger partján. Nemcsak az elhelyezkedése és mérete lenyűgöző, hanem a berendezése és azok a kortárs művészeti alkotások is, amelyek a nyaralót díszítik.

Hippiövezet volt

Tulum a 60-70-es években még nem volt ennyire felkapott, legalábbis a gazdag utazók körében – akkor még a hippik és a hátizsákos kalandorok pihenték ki a fáradalmakat ezen a karibi tengerparton. Később aztán a tehetős, nyaralni vágyó amerikaiak és más külföldiek szemelték ki maguknak a paradicsomi környezetet és megteremtették maguknak a luxus nyaralóhelyet.

Fotó: Casa Malca

Magángyűjtemény a szállodában

1993-ban, Escobar halála után a házat magára hagyták, nem foglalkozott senki a hatalmas, elhagyatott villával. Ezt követően 2003-ban fedezték fel újra az üres házat, amit 2012-ben kinézett és megvett magának egy kortárs műtárgy-kereskedő, bizonyos Lio Malca. Mivel a birtok nagyon sokat ér, és persze a rajta álló hatalmas épület is, Malca nem is értette, hogy nem csapott le rá senki előtte. A műgyűjtő luxusüdülőhellyé alakította át az egykori nyaralót és a saját gyűjteményével gazdagította az amúgy is rendkívül látványos belső teret. Ma már 71 (!) szoba közül választhatunk, ha ki akarjuk próbálni, milyen lehet Escobar nyaralójában pihenni. A hotelszobákból vagy a tengerre vagy a házat körülvevő buja dzsungelre látunk, de van még a szállodában három étterem, két bár, edzőterem és egy spa is.

Érdemes megnézni Instagramon a Casa Malca profilját, ahol a posztolt képeken láthatod, hogy többek között Keith Haring, Basquiat és Jeff Koons művei is fel-felvillanak:

Fotó: Casa Malca

Ha érdekel a szállás, itt találsz infókat.