Eladó a kastély, amely 700 évig egyetlen család tulajdonában volt Eladó a kastély, amely 700 évig egyetlen család tulajdonában volt
Anglia, Ripley kastély
Fotó: Shutterstock

2024-07-04

Eladó a kastély, amely 700 évig egyetlen család tulajdonában volt

Hétszáz év után először, idén ősszel kerül a piacra a 14. században épült angliai Ripley kastély. Bár azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan mennyit kérnek a birtokért, pláne hogy az ingatlant a környező földekkel hirdetik meg, ráadásul több üzlet, kávéház, sőt még egy kocsma is tartozik hozzá. 

A kastély tulajdonosai jelenleg Sir Thomas és Lady Ingilby, akik elmondásuk szerint mással szeretnének foglalkozni a jövőben, így arra jutottak, hogy eladják a már hét évszada a család tulajdonában lévő ingatlant.

A birtokhoz tartozó vállalkozások továbbra is a megszokott rendben üzemelnek majd, és időben értesítünk minden munkatársunkat és bérlőnket az esetleges változásokról, amelyek az eladással járhatnak

– idézi a BBC a családot, akik azt is ígérték, hogy mindenki, aki velük dolgozott eddig, számíthat a család támogatására.  

Image
Fotó: Getty Images

A kastély jelenleg népszerű esküvői helyszín, ami nem csoda, hiszen tavak, szarvaspark, konyhakert és melegházak is tartoznak hozzá. A Ripley-ingatlan weboldala szerint a kastély huszonhat generáció óta van az Ingilby család birtokában, túlélve politikai, vallási viharokat a történelem során, ahogy a család kezei között maradt a kastély a pestisjárvány, a felvilágosodás és az ipari forradalom idején is. 

Image

Sir Thomas Ingilby 1290 és 1352 között élt, 1308/9 környékén feleségül vette Edeline Thwenge örökösnőt, akinek hozományaként kapta a Ripley kastélyt. Fiuk, Thomas egyszer megmentette III. Eduárd életét, amikor egy vaddisznó támadt a királyra, aki így hálából lovaggá ütötte. 

A történelmi kastély eladásával egy Carter Jonas nevű ingatlanértékesítőt bíztak meg, aki elmondta, hogy részletesebb információkat az árral kapcsolatban csak októberben tud megosztani a nyilvánosággal.  

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!