Mágikus úti célok, amelyek elbűvölik az utazókat Mágikus úti célok, amelyek elbűvölik az utazókat
Fotó: Willian Justen de Vasconcellos, Unsplash.

2024-06-12

Mágikus úti célok, amelyek elbűvölik az utazókat

Habár a Disney-mesékben szereplő helyszíneknél nehéz lehet varázslatosabbakat találni, ez nem azt jelenti, hogy ilyen helyek csak a mesékben léteznek – sőt: számos olyan látványosság létezik, ami inspirálta a Disney-rajzfilmeket. Egy friss felmérésben most annak jártak utána, hogy az utazókat mely úti célok varázsolták el a leginkább.

A játékokkal foglalkozó Slingo legfrissebb felmérésben a Föld legvarázslatosabb helyeit kutatta fel: a listát aszerint állították össze, hogy milyen népszerű az adott úti cél a Google-n és a közösségi médiában, valamint azt is megnézték, hogy a TripAdvisor felülteltén mely helyekre vonatkoztak a legtöbben „varázslatosként”, „mágikusként”.

Mindezek alapján úgy tűnik, hogy bolygónk legvarázslatosabb helyének a perui Machu Picchu számít.
Image
Fotó: Fabien Moliné, Unsplash.

A perui helyszínnek évente több mint 19 millióan néznek utána a Google keresőjében, nagyjából 2,4 millió Instagram-posztban szerepel, és a TripAdvisor-értékelések 4,2 százalékában szerepel a varázslatos jellemző.

A 15. században épült, régészeti szempontból jelentős helyszínt lélegzetelállító andoki tájairól ismerik, és területét máig rejtélyek és csodák övezik

– olvasható az értékelésben.

A második helyen Jordánia ősi városa, Petra áll. A kutatás szerint évente legalább 9,3 millió Google-keresésben és 1,8 millió Instagram-posztban szerepel, a TripAdvisoron pedig az étékelések 3,8 százaléka írja le varázslatosként, mágikusként.

„Jordánia leghíresebb történelmi látványosságának számító Petra egykor a nabatai királyság virágzó fővárosa volt, a sziklákba vájt épületei és vízvezetékrendszere pedig máig különlegességnek számít. A Petrába látogatók felfedezhetik a kincstárat, a kolostort és a megannyi sírkamrát és templomot, amelyek egyszerűen belesimulnak a környező sivatagi tájba” – írták a posztban.

Image
Fotó: Alex Vasey, Unsplash.

A mágikus bronzérmet az Egyesült Királyság rejtélyes látnivalója, a Stonehenge vihette haza. Az ősi sziklaépítményre évente legalább 12 millióan keresnek rá a Google felületén, közel 925 ezer Instagram-poszt születik róla, és a TripAdvisor-értékelések 3,6 százalékában szerepel a varázslatos, mágikus jelző.

„A Stonehenge egyszerre izgatja a kutatók és a laikusok fantáziáját, felépítésének célja, valamint módja pedig máig vitatott”

– olvasható a portálon.

Image
Fotó: Jack B, Unsplash.

Negyedik helyre egy portugál helyszín, az eklektikus színekben pompázó Pena-palotáról ismert Sintra került, az ötödik legvarázslatosabb célpont pedig a tündérmesébe illő ausztriai Hallstatt lett.

Image
Pamukkale, Törökország
Fotó: Shutterstock
A top15-ös lista így néz ki:
 1. Machu Picchu – Peru
 2. Petra – Jordánia
 3. Stonehenge – Egyesült Királyság
 4. Sintra – Portugália
 5. Hallstatt – Ausztria
 6. Pamukkale – Törökország
 7. Lauterbrunnen – Svájc
 8. Colmar – Franciaország
 9. Mont-Saint-Michel – Franciaország
 10. Hobbiton – Új-Zéland
 11. Kajlás-hegy – Tibet
 12. Shirakawa-go – Japán
 13. Antilop-kanyon – Egyesült Államok
 14. Salar de Uyuni – Bolívia
 15. Tikal – Guatemala

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!