Megválasztották Magyarország vezető butikhotelét: meseszép szálloda lett a nyertes Megválasztották Magyarország vezető butikhotelét: meseszép szálloda lett a nyertes
Fotó: Aria Hotel Budapest

2024-03-07

Megválasztották Magyarország vezető butikhotelét: meseszép szálloda lett a nyertes

Ismét Magyarország vezető butikhotelének választották az Aria Hotel Budapestet a World Travel Awards szavazásán. A Wall Street Journal által a „turisztikai Oscar-díjként" is emlegetett elismeréssel, amelyet idén Berlinben adtak át a győzteseknek, az idegenforgalmi szektor legjobbjainak munkáját ismerik el.

A New York-i székhelyű Library Hotel Collection-csoport magyarországi szállodája már második alkalommal nyerte meg „Magyarország vezető butikhotele” kategóriát a World Travel Awards szavazásán. Az Aria Hotel Budapest korábban 2021-ben vívta ki magának ezt a címet.

Az 1993-ban alapított World Travel Awards minden évben a legjobb turisztikai szolgáltatókat jutalmazza, a világ legjobb úti céljairól – a városoktól a szállodákig – online szavazáson döntenek a felkért idegenforgalmi szektorban dolgozó szakemberek, újságírók, de maga az utazóközönség is leadhatja voksát.

„Butikhotelként minden vendégnek nagy figyelmet tudunk szentelni, mindenki egyedi szobát és személyre szabott szolgáltatást kap. Munkánk lényege, hogy a nálunk megszállók úgy érezzék, számunkra ők mindennél fontosabbak, és arra emlékezzenek, milyen érzés volt, amikor odafigyeléssel, őszinte kedvességgel foglalkoztak velük munkatársaink. A díj számunkra pozitív megerősítést jelent ebben a munkában”

– mondta az elismerésről Tolnai Máté szállodaigazgató.

Aria Hotel Budapest

Az egyedi szolgáltatáshoz hozzátartozik az Aria Hotel Budapest zenei tematikája is. Az épület négy szárnyát a jazz, opera, klasszikus és könnyűzenének dedikálták, 49 szobájának mindegyikét egy-egy zenei legenda öröksége fémjelzi. A hotel klasszikus zenei szárnyának tiszteletbeli zenei kurátora Fischer Iván, az opera szárnyé Rost Andrea, a kortárs zenei szárnyé pedig Rúzsa Magdolna.

A szállodának saját zenei igazgatója van Magyar Kornél személyében, aki kiemelten foglalkozik a magyar és nemzetközi zenei intézményekkel és előadóművészekkel való kapcsolatépítéssel. Részben ennek köszönhető, hogy a földszinten található Café Liszt tükörteremémek felületeit a világ leghíresebb muzsikusai látták el kézjegyükkel, mások mellett Plácido Domingo, Gregory Porter, Lenny Kravitz.

Aria Hotel Budapest

A szálloda zenei koncepciójának az élő események adnak plusz tartalmat, így az itt megszálló vendégek intenzív kulturális élménnyel gazdagodhatnak: a Café Liszt ad otthont a Házimuzsika világsztárokkal című koncertsorozatnak, melyben világhírű művészek fellépését intim közelségből tapasztalhatja meg a közönség.

A neves chicagói jazzművész, Patricia Barber és kvartettje mellett Nyári Károly, a Bogányi család, Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes és a Hot Jazz Band adott már itt koncertet. Szezonális programként a Teatro Aria mozitermében a londoni Royal Opera House opera- és balettközvetítéseit villásreggelivel egybekötött vetítéseken lehet élvezni.

A Library Hotel Collection szállodacsoport 2015-ben nyitotta meg a zenei tematikájú Aria Hotel Budapestet, mely azóta több ízben is elnyerte az utazási ágazat legrangosabb elismeréseit.

A Budapest történelmi belvárosában, nem messze a Lánchídtól és a Bazilika közvetlen szomszédságában elhelyezkedő Aria Hotel Budapest 2017 januárjában a TripAdvisor Travelers’ Choice Awards-on a Világ Legjobb Szállodája címet nyerte el a legnagyobb utazási oldal látogatóinak értékelései alapján.

Aria Hotel Budapest

A szektor egyik legjelentősebb elemzője, a ReviewPro pedig a világ hatodik legjobb egyéni luxusszállodájának választotta a budapesti Aria Hotelt 2,7 millió vendégértékelés elemzése alapján, míg az szállodát üzemeltető csoport, a Library Hotel Collection a világ elsőszámú kis luxusbrandje címet érdemelte ki.

Aria Hotel Budapest

2018 tavaszán a Condé Nast külön értékelte az Aria Hotel Budapest tetőbárját is, a világ 10 legjobb tetőteraszának egyikeként megnevezve a High Note SkyBar-t. A hotelben található az 2015-ben Európa legjobbjának választott Harmony Spa. A zenei tematikájú Aria Hotel Budapest tereit Varró Zoltán (VarroDesign) tervezte, akinek munkáját a vendéglátóipari design legrangosabb díjával, a Gold Key Award-dal is elismerték.

Aria Hotel Budapest