Elvonulás belföldön – a legjobb szállások digitális detoxhoz

2023-06-07

Elvonulás belföldön – a legjobb szállások digitális detoxhoz

Ha fenyeget a kiégés vagy magánéleti problémáid vannak, esetleg csak muszáj magaddal foglalkozni néhány napig, akkor mindenképp olyan környezetet válassz, amiről tudod, hogy megnyugtat. Az erdő csendje lazít el, vagy a vízparti hangok közelében tudsz relaxálni? Elég egy sátor vagy inkább egy komfortos kunyhóra vágysz? Megpróbálunk minden igényre mutatni egy-egy helyet, hogy válogathass a különböző hangulatok közül, és ha teheted, több hétre is csatlakozz le a netről és a közösségi médiáról.

Kabinka a Mátrában

Két Kabinka vár a Mátrában az erdő közepén: egy lila és egy sárga, mindkettő nagyon hangulatos és ízléses faház, amihez pezsgőfürdő is tartozik. Jó hír a kutyásoknak, hogy mindkét ház állatbarát szálláshely, így nem kell a digitális detox alatt izgulnod, mi lesz a kutyusoddal akár több hétig, míg tart az elvonulásod. A szállásra lehet kérni helyi bort és reggelikosarat, amely magyar termelők és manufaktúrák különleges termékeit rejti, igény esetén hagyományos-, illetve gluténmentes verzióban. (Egy kosár 2 fő reggelijét biztosítja.)

Fotó: Kabinka

Tóparti box Bélapátfalván

A Tóparti box a Bükki Nemzeti Park szélén, Bélapátfalván van, közel a Fátyol-vízeséshez. Ha tökéletes csendre, panorámára és levegőre vágysz az elvonulásodhoz, akkor válaszd ezt a minimalista stílusban épült, de minden kényelemmel kecsegtető apró házat, ahol van jacuzzi, korlátlan kávé-, tea-, forró csokifogyasztás, teljesen felszerelt a konyha és ami a legjobb: a ház távcsövével vizsgálhatod a csillagos eget.

Fotó: Tóparti box

Panonest, a Zemplénre néző fészek

Fancsalon található a vadászlest imitáló hatalmas faház, a Panonest, ami 2 személynek tökéletes elvonuláshoz. Ha lazítani szeretnél, tudsz szaunázni és dézsában merülni, garantáltan nincsenek zajos szomszédok, hacsak nem számít hangoskodásnak a madarak csicsergése a vadak neszezése. A szálláshoz lehet kérni bőséges reggelit, sajttálat és tokaji borokat.

Fotó: Panonest

Zen Zánkán

A Zen Garden Resort egészen egyszerűen hihetetlen, hogy Magyarországon van. Ha megérkezel az üdülőtelepre, olyan, mintha egy egészen más világba csöppennél. A Balaton északi partján fekszik, de ettől még nem zajos és nyüzsgő, hanem tényleg zen, ahogy a neve is sugallja. A maximum 6-8 fős apartmanok (alpesi stílusú faházak) berendezése, felszereltsége a természet ihlette harmóniát sugározza. Elérhető szolgáltatás az étterem (nem is akármilyen), valamint lehetőség van szaunaszeánszra és masszázsra, a sziklakert mellett pedig van egy nagy közös medence is. Mivel több kis házról van szó, nagyobb társasággal, családdal is érdemes ide elvonulni.

Fotó: Zen Garden Zánka

Egy furcsa nádtető Vászolyban

A Nádas Cabin Vászoly legkülönlegesebb építménye, ugyanis a nádtető nem a miniház tetejére, hanem oldalára került. A PortusHome Coliving területén található különleges, 2 fős házikó a kert egyik fákkal szegélyezett, csendes csücskében található. A Nádas Cabin felszereltsége: fürdő, felszerelt konyha, étkező és tágas terasz. Vászoly egyébként csendes, gyönyörű területen található, a Balaton-felvidék egyik legszebb települése, közel van Veszprém és Balatonfüred, ha szeretnél valami programot, vagy úsznál a Balatonban. A házban pihenve tényleg a ciripelő tücskök tűnnek majd a leghangosabbnak...

Fotó: Nádas Cabin