Így érheted el, hogy a te bőröndöd „szálljon le” elsőként a repülőről Így érheted el, hogy a te bőröndöd „szálljon le” elsőként a repülőről
Fotó: Shutterstock

2024-06-22

Így érheted el, hogy a te bőröndöd „szálljon le” elsőként a repülőről

A legtöbben egy hosszú repülést követően azonnal elhagynánk a repülőteret, hogy minél hamarabb hazaérjünk, de sok esetben még hosszú perceket kell várakozni azért, hogy a gépre feladott bőröndöket le tudjuk kapni a futószalagról. A kreatív utasoknak viszont mindenre van megoldásuk – mutatjuk, hogyan szoktak trükközni annak érdekében, hogy az ő poggyászuk érkezzen meg a leghamarabb a futószalagra.

A késésektől kezdve az elveszett bőröndökig, a repülős utazások nem mindig stresszmentesek. Habár az egyik legbosszantóbb szabály a közeljövőben a budapesti repülőtéren is megszűnhet, a várakozásnak kevés ellenszere van – persze akkor, ha nem folyamodunk különböző ravaszságokhoz.

Az egyik módszer, amivel csökkenthetjük a várakozás idejét, az az, hogy a lehető legkésőbb érkezünk meg az adott repülőtérre. A bőröndöket ugyanis általában érkezési sorrendben pakolják fel a repülőgépekre, így ha mi vagyunk az utolsó felszállók, akkor nagy eséllyel a mi bőröndünk fog a rakodótér tetejére kerülni – ez pedig azt is jelenti, hogy a rakodók a miénket fogják az elsők között leemelni a gépről, ahonnan egyenes út vezet a futószalagokig.

Persze a késői érkezés sokak számára stresszesebb, mint a várakozás – éppen ezért ezt a módszert csak annak ajánljuk, aki nem fél egy kis kockázattól.

Amennyiben „biztos, ami biztos” alapon inkább korábban odaérnénk a repülőtérre, de mégis a lehető legrövidebb ideig szeretnénk várakozni poggyászunkra, akkor a légitársaságok extra szolgáltatásait is igénybe vehetjük. Egyes cégeknél például lehetőségünk van arra, hogy extra költségekért cserébe prioritást élvezzen bőröndünk.

Image
Fotó: Eminent Luggage, Unsplash

Emellett az Express cikkéből az látszik, hogy néhány utas úgy szokta kikerülni a problémát, hogy kér egy „törékeny” matricát az illetékesektől, mivel ez a megjelölés befolyásolja azt, hogy hova kerül majd az adott csomag a repülőgép csomagterében. Ha pedig fölülre kerül valami, akkor értelemszerűen az elsők között szedik majd le a gépről, így feltehetően az elsők között is fog megérkezni a futószalagokhoz. Mindemellett érdemes egyedi bőröndökkel utaznunk, hiszen míg szürke poggyászokból rengeteggel találkozhatunk, addig egy különleges mintájú csomagot jóval könnyebben ki tudunk szúrni. 

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!