Egy elszabadult oposszum okozott felfordulást egy repülőgépen Egy elszabadult oposszum okozott felfordulást egy repülőgépen
Fotó: Mikell Darling, Unsplash.

2024-06-24

Egy elszabadult oposszum okozott felfordulást egy repülőgépen

Szokatlan potyautas zavarta meg az utasok nyugalmát a China Eastern Airlines egyik Sanghajból induló járatán. Mint kiderült, az illetékes oposszum fittyet hányva a törvényekre, kiszökött gazdája tárolójából – hozzá kell tenni: „édesanyját” sem érdekelték túlságosan a jogi előírások. A szökési kísérlet meghiúsult, és szerencsére mindenki ép bőrrel megúszta az akciót. 

A légi közlekedés néha kész cirkusz lehet: nemrégiben például egy kígyó zavarta meg az óvatlan utasokat az AirAsia járatán, most pedig egy oposszum osont be az utastérbe. Valószínűleg a China Eastern Airlines Sanghajból Csinen városába tartó járatán utazók sem számítottak arra, hogy az elkövetkező perceiket egy oposszum szeszélyei fogják befolyásolni – pedig pontosan ez történt.

Az állat még a felszállást megelőzően belekezdett szökési akciójába, amihez nagy segítséget nyújtott bűntársa, a 34 éves kínai gazdája, ruhái mellé háziállatát, Guót is elcsomagolta.

Az oposszum célját nem tévesztve tartotta pánikban az egész repülőt, küldetése olyannyira sikeres volt, hogy végül mindenkit le kellett szállítani a gépről ahhoz, hogy a biztonsági személyzet elkapja.

Persze még Guónak sem volt akkora szerencséje, hogy teljesen elkerülje a kamerákat: a közösségi médiában terjedő videókból például jól látszik, hogy mind a légiutas-kísérők, mind pedig az utasok fejvesztve próbálják megállítani. 

Guo végül jelentős felfordulást okozott, hiszen a repülőgép a tervezett induláshoz képest egy órával később tudott csak felszállni.

Persze ahogy az a filmekben lenni szokott, a bűnös páros tettei nem maradtak következmények nélkül: a felháborodott utasok rendőrt hívtak az elkövetőkre, a helyi hatóságok pedig őrizetbe vették Guo gazdáját a közlekedési rend megzavarása miatt – azt nem tudni, hogy az oposszumra milyen sors vár. 

Mindenesetre a híradások beszámolói szerint a repülőgép végül 62 perces késéssel sikeresen megérkezett a célállomásra, és úgy tudni, hogy – a duó önbecsülésén kívül – semmi és senki sem sérült meg.

 (Forrás: hamuesgyemant.hu)

Abba bele se gondolunk, mi lenne, ha Guo összetalálkozna velük: Káromkodnak a papagájok, rendet teremtene az állatkert

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!