2023-09-12
10 hely a Balatonnál, amit idén mindenképp ki kell próbálnod
Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója a magyar borok felé terel bennünket:
„A Majthényi Présház az egyik legjobb hely a déli parton: fantasztikus a panorámájuk, házias a konyhájuk, jó borokat kínálnak hozzá... és be lehet vinni a kutyát.”
A remek helyen lévő bisztrót Fülöp Zoltán, a fesztiválszervező és a Best of Balaton alapítója ajánlja:
„Pazar panoráma a vasbeton indusztriál és a zöld természet harmóniájában. Gasztroélménnyel vagy csak egyszerű heverészéssel párosítva a hegyek-völgyek árnyékában.”
Hosszabban is írtunk már az oldtimer múzeumról, amit ezúttal Gianni Annoni ajánl:
„Fantasztikus lehetőség arra, hogy egy helyen tudjunk megcsodálni többféle kocsit. Fröccsözni is jó errefelé, de néha az ember vágyik valami más programra is. És ez szerintem telitalálat.”
Ezt a remek éttermet Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszónk ajánlja:
„Két dolog fog meg itt úgy, hogy nem ereszt: az elképesztő panoráma és az ételek minősége.”
Ha édes falatokra vágysz, akkor fogadd meg az Index vezérigazgatójának, Starcz Ákosnak a tippjét:
„A Bergmann Cukrászda volt az a hely, ahol megszerettem a krémest. Ha valaki megkóstolja, tudni fogja, hogy ezért érdemes lesétálni a hegyről, vagy feljönni a strandról.”
Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője egy új éttermet ajánl:
„Az A Konyhám Stúdió 365 nevű hely a pandémia alatt költözött hozzánk, Fonyódra. Tényleg nagyon jó konyhájuk van, és a vegákra is gondolnak.”
Egy kis hétvégi piacozásra csábít Vecsei H. Miklós színművész:
„Egy egész napot el lehet tölteni itt a barátokkal. Van egy reggelizős brunch-hangulat, utána pedig jöhet a piacozás.”
Az Index vezérigazgatója, Starcz Ákos egy igazán különleges kirándulási helyszínre kalauzol:
„A Tapolcai-medencében nemcsak a felszín felett, de a föld alatt is nagyot alkotott a természet. A barlangi csónakázás felnőttet-gyereket elvarázsol.”
Gianni Annoni egy újhullámos, mediterrán éttermet is ajánl:
„Egy csipetnyi Spanyolország Balatonfüreden. Különleges, abszolút otthonos – egy világlátott ember vendéglátóhelye. A séf jól bánik a nemzetközi fűszerekkel, szeret jó ízekkel dolgozni.”
Ha van kutyusod, akkor bizonyára szeretnéd, ha ő is veled pancsolhatna, így van ezzel Till Attila is:
„A világ legjobb dolga együtt hancúrozni a kutyáddal egy olyan vízben, ahol leér a lába, vagy akár úszni is tudtok. Ezért én nagyon támogatom a fonyódi kutyás strandot.”