Ázsia legjobb bárja a Westworldből lehet ismerős Ázsia legjobb bárja a Westworldből lehet ismerős
Fotó: Fotó: Facebook

2023-09-08

Ázsia legjobb bárja a Westworldből lehet ismerős

A Szingapúr belvárosában található bár és szórakozóhely, az Atlas akár A nagy Gatsby díszlete is lehetne. A monumentális belső, az impozáns belmagasság, a kristályok és az aranyozott enteriőrök mind-mind határtalan európai gazdagságot sugároznak. De nemcsak díszítésben, kínálatában is igyekszik a bár nyugati minőséget és változatosságot nyújtani: nagyjából 1300 féle (!) gint kóstolhatunk az Atlasban, ahol akár tisztán is megízlelhetjük a világ minden tájáról beszerzett szeszeket. A mexikói mezcalos verziótól a narancsvirágos limitált kiadásig, japán, ausztrál és egyéb nemzetek gin különlegességeiig mindent megtalálunk az itallapon. Ezen zavarba ejtő változatosság mellett a hely koktél- és pezsgőmenüje is igen hosszú, de a világon talán ebben a bárban találjuk a legnagyobb ginválasztékot.

A cseppet sem hétköznapi vendéglátóhely 2017-ben nyitott meg Szingapúr üzleti negyedében egy régi, amerikai felhőkarcolókra emlékeztető épületben. És bár a város nem szűkölködik menő koktélbárokban, az Atlas így is kiemelkedő.

A világ különböző tájairól származó ginek egy 26 méter magas „gintoronyban" várnak a sorukra.

Az épület belmagassága 50 méter, és talán épp ez fogta meg a Westworld készítőit, hiszen egy ilyen helyszín valóban passzolt a disztópikus sci-fi miliőjébe. Hozzátéve, hogy 2020-ban az Atlas a világ legjobb bárjainak (World's Best Bars) listáján a negyedik helyen áll, Ázsiában pedig aranyérmes.

Fotó: Facebook

Az Atlas hihetetlen kínálata és tökéletes enteriőrje képekben:

Fotó: Instagram/@atlasbarsg

Fotó: Instagram/@atlasbarsg

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram/@atlasbarsg

Fotó: Instagram/@atlasbarsg

Fotó: Instagram/@atlasbarsg

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

És még néhány izgalmas szingapúri helyszín a Westworld 3. évadából, amelyeket érdemes felkeresni, ha ebben a csodás dél-kelet-ázsiai országban járunk:

A kisfilmbe még azt is bevágták, hogy a filmsorozatban miként jelenik meg egy-egy helyszín.